Noticias

Beisbol, un esport que creix en importància a Catalunya

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Beisbol, un esport que creix en importància a Catalunya

Malgrat la importància que té el beisbol a Amèrica, especialment als Estats Units; a Europa i al nostre territori encara o s’ha integrat per complet. Existeixen diferents clubs a Catalunya, la majoria a la província de Barcelona, que prenen com a referència els grans clubs nord-americans per treballar en diferents aspectes com la tècnica, la tàctica, la preparació física, el treball en les categories inferiors, etc. Per això, en els últims anys ha augmentat el nombre de monitors esportius en formació que s’interessen per aquest esport i la seva didàctica.

Potser per aquesta falta de tradició, encara que la Federació Catalana de Beisbol va ser fundada en 1929 (la més antiga d’Europa), els jugadors que integren els clubs amb base a Catalunya procedeixen de diferents països. Sobretot es nota el valor dels jugadors d’Amèrica Llatina i Central, especialment de Cuba, Veneçuela i la República Dominicana, on l’arrelament d’aquest esport és molt major. D’aquesta manera, els jugadors i tècnics catalans poden gaudir de l’aprenentatge que suposa treballar al costat de personal més experimentat.

En Escola Vitae creiem que els esports minoritaris també tenen el seu espai en la formació esportiva, i es poden utilitzar per a exercicis específics de treball físic o com una variant d’escalfament diferent i divertida. A més, els aspectes culturals del beisbol estan molt estesos en bona part de la geografia americana, així que és una altra manera de veure l’esport des d’una perspectiva social.

Per això, els nostres alumnes no desaprofiten mai l’oportunitat d’agafar un bat i una bola per practicar un esport molt exigent físicament, sobretot en l’aspecte de les arrencades, ja que tant el jugador que bat com el que està a la base ha de fer un esprint a tota velocitat per aconseguir els millors resultats possibles.

Catalunya és la gran dominadora en els Campionats d’Espanya i això li atorga plaça per disputar tornejos internacionals en categories de formació, la qual cosa demostra que el beisbol és un esport amb molt futur al nostre territori i els tècnics esportius han de veure-ho com una bona alternativa per a les seves activitats i oportunitats laborals.

Activitats

Beneficis de fer esport a la platja

Beneficis de fer esport a la platja

Ara que arriba el bon temps la platja es converteix en un escenari habitual a l'hora de passar el nostre temps lliure i de vacances. Per norma general ens passem [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres