Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Beneficis de fer esport a la platja

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Beneficis de fer esport a la platja

Ara que arriba el bon temps la platja es converteix en un escenari habitual a l’hora de passar el nostre temps lliure i de vacances. Per norma general ens passem llargues hores tirats a la platja prenent el sol o banyant-nos en l’aigua per així aguantar molt millor els rigors de les temperatures. Però cada vegada són més els que dediquin temps no solament a descansar sobre la sorra de la platja, sinó que juguen a voleibol, pales, carrera… Per això aquí volem destacar els beneficis de practicar activitats a la platja.

Moltes persones pensen que l’esport a la platja és una pèrdua de temps, que només es tracta d’un entreteniment que no ens aporta beneficis físics. Però no és cert. No solament ens ajudarà a millorar la nostra forma física, sinó que a més és una bona manera de gaudir d’un entorn únic i singular per practicar una activitat i fer-la així més atractiva i suportable.

Dins dels nostres programes de formació donem molta importància al treball físic a la platja, ja que és una manera molt efectiva de treballar i suposa una motivació sortir de l’entorn habitual de les classes. La setmana passada, els alumnes de 1r i 2n d’AAFE del centre Escola Vitae Girona han fet una sortida a la platja de Sant Feliu de Guíxols per una pràctica de dues variants dels esports col·lectius que han estat treballant durant el tercer trimestre: en aquest cas rugbi platja i voleibol platja.

La sorra és una superfície inestable que no ens permetrà realitzar l’activitat de manera còmoda, ja que hem de vèncer la resistència que ens oposa. Per això el treball muscular, sobretot de les cames, serà molt major.

En realitzar un major treball de cames la intensitat ens portarà a desenvolupar una major activitat que es traduirà en un desgast major i un consum major d’energia per part de l’organisme a l’hora de practicar aquest tipus d’esports a la platja. Això és beneficiós si el que volem és rendir al màxim, però pot ser contraproduent des del punt de vista lesiu de l’activitat, ja que en tractar-se d’un ferm inestable, la sorra de la platja pot fer que la tensió articular sigui elevada i que aparegui qualsevol lesió sense amb prou feines adonar-nos. D’aquesta manera, conèixer les característiques i els límits d’aquest terreny de joc és clau per als tècnics esportius.

Activitats

Com introduïr el crossfit al teu treball físic

Com introduïr el crossfit al teu treball físic   0

Si t'estàs rumiant el fet de començar a practicar Crossfit i no saps com fer-ho, aquest article és perfecte per a tu. El primer que has de tenir en compte [...]