Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Biblioteques de la Generalitat: Biblioteca de l’Esport

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Biblioteques de la Generalitat: Biblioteca de l’Esport

Quan es pensa en biblioteques, tendim a pensar sempre en les biblioteques públiques, que són sempre les que ens són més properes gràcies a la facilitat de trobar-les quasi sempre obertes al nostre poble o barri.

Biblioteques especialitzades: Biblioteca de l’Esport

Hi ha, però, altres biblioteques. Més enllà de les acadèmiques (biblioteques escolars i universitàries) hi ha una xarxa de biblioteques especialitzades gestionada per la Generalitat de Catalunya. Aquestes biblioteques seleccionen, organitzen, conserven i posen a disposició del públic documents vinculats a una temàtica concreta. N’hi ha de molts àmbits, però nosaltres ens centrarem en la Biblioteca de l’Esport.

Objectius de la biblioteca de l’esport

Aquest centre, de lliure accés, es troba especialitzat en esports i ciències aplicades a l’esport. Es va inaugurar l’any 1986 en el marc del Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet.

Avui en dia s’hi poden consultar 17.000 llibres, als quals s’hi ha de sumar 150 títols de revistes especialitzades, 600 documents audiovisuals (com documentals o pel•lícules) i 700 cartells, formant així una de les col•leccions més importants de Catalunya en l’àmbit esportiu.

Col•leccions

Al ser una biblioteca amb gran contingut històric, s’ha intentat impulsar la digitalització dels seus documents per tal de fer-ho més accessible a tothom i des de qualsevol lloc.
En aquesta tasca col•labora la Memòria Digital de Catalunya, projecte que recull en un portal web diferents recursos d’accés obert. Aquest projecte és una iniciativa de la Biblioteca de Catalunya i el CBUC, el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya.

Aquest tipus de projectes conjunts ajuden a preservar la memòria del país. El Consell Català de l’Esport participa a través de la Biblioteca de l’Esport en dos projectes: el primer és la col•lecció de cartells que hem comentat abans, i en segon lloc, a l’Arxiu de Revistes Catalanes Antigues (projecte ARCA). L’ARCA ha servit perquè moltes entitats hagin pogut compartir les publicacions antigues que tenien i n’han facilitat així la consulta a tothom que ha volgut.

On es troba?

La biblioteca es troba fora de Barcelona, a la localitat d’Esplugues de Llobregat. La seva adreça és Avinguda dels Països Catalans, 40-48. Per qualsevol dubte o consulta podeu trucar al 93.480.49.00 o bé enviar un correu a ccebe.pres@gencat.cat