Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Bog snorkelling

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Bog snorkelling

Al món hi ha competicions i practiques esportives molt estranyes. Alguna vegada us hem presentat algun cas, però creiem que el d’avui ho supera amb escreix.

Bog snorkelling: nadar entre el fang

Cada estiu, a finals d’agost, hi ha una competició a Llanwrtyd Wells que ja fa vint anys que dura i que sembla que la cosa va per a llarg. És una simple competició de natació a través d’un pantà, però el que la fa especial és que aquest pantà està totalment brut.

Tot va començar quan dues persones van beure més alcohol del compte i van decidir llançar-se al pantà ple de fang i creuar-lo. Arran d’aquesta iniciativa, cada any hi ha més persones que decideixen fer el mateix, així com també moltes persones que s’acosten només per veure als qui ho fan. Per si no n’hi hagués prou en posar-se a l’aigua en aquestes condicions, hi ha també dues normes que cal complir:

  • S’ha de nadar com si fóssim un gosset, és a dir, aquella manera de nadar que es té quan no se’n sap gaire. No està permès nadar amb cap altre estil.
  • El cap ha de quedar pràcticament enfonsat dins el fang. Per tal de poder respirar, els participants han de dur tub i ulleres. Només es permet de tant en tant aixecar el cap per comprovar que no ens estiguem desviant del camí.

La distància són només 110 metres i la profunditat és poca (sis metres). La competició es basa en el trajecte d’anada i de tornada, amb la gràcia afegida de que està ple de males herbes enredant-se pel teu cos contínuament, que hi ha insectes y sangoneres i que el fang està tan brut que desprèn una olor molt desagradable.

Alguns pensareu, i la gent fa aquestes coses? Doncs sí. Increïble però cert: la competició té tant d’èxit que amb prou feines hi caben tots: penseu que sovint hi ha gent que ve de tot el món per poder viure’n l’experiència, i fins i tot una senyora de 70 anys va voler fer-ho en motiu del seu aniversari.

Ja ho diuen: per a gustos, colors! (en aquest cas, olors!)