Noticias

Bosaball, el joc tres en un

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Bosaball, el joc tres en un

Sí, no ho hem pas escrit malament: el, i no baseball. N’heu sentit a parlar? El nostre objectiu per avui és fer-vos-en cinc cèntims i que a partir d’avui sapigueu de que tracta aquest esport si us en parlen.

Com es juga al bosaball

En primer lloc hauríem de dir que, més que un esport, es tracta d’un joc que barreja tres pràctiques esportives: el voleibol, el futbol i la capoeira, sent el voleibol el referent més proper.

El bosaball es realitza al damunt d’una pista inflable, el que el converteix en un joc ideal per aquests propers mesos d’estiu i idoni si s’aconsegueix muntar-ho en alguna platja. Podríem dir que les normes són semblants al voleibol i que el seu inventor va ser un belga que, vivint a Espanya, l’any 2004 va veure que podria ser una bona cosa i al cap d’un any ja es podia trobar a diverses platges del nostre país.

Característiques principals

  • No hi ha bosaball sense música: n’és l’essència. Els àrbitres es fan anomenar “àrbitres samba” i a part de xiular les faltes que es comenten en el transcurs del joc, també fan acompanyament musical amb el xiulet, el micròfon i diversos instruments de percussió. La majoria de vegades, inclús, hi ha un DJ.
  • Els equips estan formats per 4 o 5 persones, i l’objectiu es que la pilota toqui el terra de l’equip contrari (com el voleibol). Es poden fer un màxim de 5 tocs per equip, després s’haurà d’enviar la pilota immediatament al camp contrari o es rebrà una penalització.
  • Es pot jugar de dues maneres: amb les extremitats superiors o bé amb les inferiors (és a dir: braços i mans o bé peus, genolls). D’això se’n diu jugar “al toc voleibol” o bé “al toc futbol”.

Es tracta d’una pràctica esportiva adaptable a totes les edats i nivells, ja que la xarxa es pot abaixar o pujar en funció de les necessitats. El més destacat del bosaball es veure com el camp inflable permet fer salts i piruetes espectaculars, fusionant esport i dansa acrobàtica. Esperem que aquest estiu siguin més les platges on s’hi habilitin punts per practicar-ho!

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres