Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Bosaball, el joc tres en un

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Bosaball, el joc tres en un

Sí, no ho hem pas escrit malament: el, i no baseball. N’heu sentit a parlar? El nostre objectiu per avui és fer-vos-en cinc cèntims i que a partir d’avui sapigueu de que tracta aquest esport si us en parlen.

Com es juga al bosaball

En primer lloc hauríem de dir que, més que un esport, es tracta d’un joc que barreja tres pràctiques esportives: el voleibol, el futbol i la capoeira, sent el voleibol el referent més proper.

El bosaball es realitza al damunt d’una pista inflable, el que el converteix en un joc ideal per aquests propers mesos d’estiu i idoni si s’aconsegueix muntar-ho en alguna platja. Podríem dir que les normes són semblants al voleibol i que el seu inventor va ser un belga que, vivint a Espanya, l’any 2004 va veure que podria ser una bona cosa i al cap d’un any ja es podia trobar a diverses platges del nostre país.

Característiques principals

  • No hi ha bosaball sense música: n’és l’essència. Els àrbitres es fan anomenar “àrbitres samba” i a part de xiular les faltes que es comenten en el transcurs del joc, també fan acompanyament musical amb el xiulet, el micròfon i diversos instruments de percussió. La majoria de vegades, inclús, hi ha un DJ.
  • Els equips estan formats per 4 o 5 persones, i l’objectiu es que la pilota toqui el terra de l’equip contrari (com el voleibol). Es poden fer un màxim de 5 tocs per equip, després s’haurà d’enviar la pilota immediatament al camp contrari o es rebrà una penalització.
  • Es pot jugar de dues maneres: amb les extremitats superiors o bé amb les inferiors (és a dir: braços i mans o bé peus, genolls). D’això se’n diu jugar “al toc voleibol” o bé “al toc futbol”.

Es tracta d’una pràctica esportiva adaptable a totes les edats i nivells, ja que la xarxa es pot abaixar o pujar en funció de les necessitats. El més destacat del bosaball es veure com el camp inflable permet fer salts i piruetes espectaculars, fusionant esport i dansa acrobàtica. Esperem que aquest estiu siguin més les platges on s’hi habilitin punts per practicar-ho!