Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

Caminades urbanes: l’exercici a la ciutat

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Caminades urbanes: l’exercici a la ciutat

Acostumem a vincular les caminades amb espais fora dels nuclis urbans, però no sempre és així: existeixen entitats que promouen les passejades urbanes com una forma més d’exercici.

Passejades per la ciutat

Una d’elles és BARNATRESC.

Barnatresc és una associació que agrupa algunes de les entitats excursionistes que hi ha a la comarca del Barcelonès. Els objectius són:

• Realització d’actuacions col•lectives
• Difusió de les activitats pròpies d’aquestes entitats
• Recerca de recursos
• Promoció de l’excursionisme/senderisme en tots els àmbits

Cada mes realitzen una excursió, organitzada per una entitat diferent. Podeu veure la llista completa aquí.

La del mes de gener correspon a la “Ruta del Tricentenari”, que pretén passar pels llocs més emblemàtics de la Catalunya de 1714. Serà el 26 de gener.

Aquestes caminades urbanes tenen una durada aproximada d’entre tres i quatre hores (depèn de la velocitat i ritme de cadascú) i comprenen uns 10-12 km. A la meitat del recorregut sol haver-hi un punt d’avituallament i control de pas. El subministrament d’aigua es fa a través de càntirs per tal de reduir els envasos de plàstic, tot i que per assegurar la netedat màxima, hi ha també un equip escombra que surt el darrer lloc per anar recollint els diferents residus generats.

Cal advertir que no es tracta d’una cursa, i que per tant no hi ha premis per als qui arribin en primeres posicions: l’objectiu és el foment de l’exercici i que puguin participar persones de totes les edats i condicions físiques.

La inscripció a aquestes caminades és gratuïta. La primera vegada que s’hi va s’ha d’omplir un formulari per a l’obtenció del carnet: aquest carnet permetrà dur un control de les caminades que s’han fet. A principis d’any es celebra una festa i es reparteixen “pins” segons les curses que ha fet cadascú:
• Pin categoria or: realització de 9 a 12 caminades.
• Pin categoria plata: realització de 5 a 8 caminades.
• Pin categoria bronze: realització de 2 a 4 caminades.

També hi ha concurs de fotografia i narrativa.

Barnatresc també fa sortides a la muntanya de manera mensual. En aquest cas l’entitat es diu NATURTRESC. La propera és al Vallès Oriental: El Prat de Baix, Sant Feliu de Codines i Sant Miquel del Fai.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres