Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

CAR. Centre d’Alt Rendiment

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
CAR. Centre d’Alt Rendiment

Avui volem parlar-vos d’un centre molt conegut al nostre país: el CAR, Centre d’Alt Rendiment Esportiu ubicat a la ciutat de Sant Cugat del Vallès. Es tracta d’un organisme nascut per donar suport als esportistes professionals per tal que puguin assolir èxits tant a nivell nacional com internacional. El CAR disposa de tots els elements necessaris per donar resposta a les necessitats dels seus usuaris, des de equipaments i instal·lacions fins a residencia o centre d’estudis per a poder compaginar els entrenaments amb el dia a dia acadèmic de la millor manera possible.

La residencia té 325 places distribuïdes en habitacions dobles o quàdruples o bé bungalows d’entre 8 i 12 places.  A banda d’això, també hi ha servei mèdic i servei científic per trobar sempre la millor manera de donar-ho tot de un mateix per aconseguir els millors resultats possibles.

Com entrar al CAR?

Per tal que un esportista pugui entrar a formar part del CAR, el requisit indispensable es que estigui federat i que la federació disposi de grup d’entrenament al CAR. Si es vol anar només de visita per veure quines instal·lacions hi ha o veure com treballen, el que haureu de fer és enviar un correu explicant els motius de la vostra visita i ells es posaran en contacte amb vosaltres per tal de concertar, si es dóna el cas, una cita.

Hi ha un altre requisit, i és que s’ha de tenir 14 anys com a mínim. Des de la pàgina web comenten que alguna vegada s’ha fet alguna excepció, però que tot i així s’estudia atentament cada cas de manera particular.

Quins esports s’hi poden practicar?

L’oferta esportiva del CAR és molt àmplia, ja que s’intenta donar resposta a la majoria de pràctiques esportistes habituals. Aquí teniu la llista sencera: Atletisme (pràcticament totes les modalitats), Atletisme – discapacitat física i visual, Automobilisme, Bàsquet, Boxa, Esgrima, Esquí alpí, Gimnàstica (artística tant masculina com femenina, rítmica i trampolí),  Golf , Halterofília, Lluita, Motociclisme, Natació (sincronitzada, salts, etc.), Natació – discapacitat física i visual, Patinatge de velocitat, Pentatló modern,  Skeleton, Taekwondo, Tennis, Tennis taula, Tir olímpic, Vela i Volei Platja.