Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Cheerleading: més que animadores

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Cheerleading: més que animadores

El més segur és que quan llegiu aquesta paraula us vinguin al cap les típiques escenes de pel·lícules americanes on hi ha un equip esportiu al qual un bon grapat d’animadores animen mitjançant uns pompons i unes coreografies ben destacades.

Amb l’article d’avui volem mostrar-vos que practicar cheerleading és una cosa que va molt més enllà de la imatge prefabricada que tots tenim en ment.

Cheerleading avui

Antigament aquests balls servien només per animar a equips esportius, però poc a poc es va anar professionalitzant i s’ha convertit en el que es coneix com a “all star cheerleading”, que vindria a ser-ne la part competitiva.

Tal com diu aquest article de ElDigital Barcelona, a Barcelona podem trobar tres escoles on se n’ensenya. Una d’elles és BCN Cheer, que va ser la primera que es va fundar a la ciutat. La seva promotora és Adriana Boy, una noia que va néixer a Guatemala però va viure molt de temps al Canadà, on va aprendre tot el que calia sobre el món de l’animació esportiva. A l’arribar a Barcelona, l’any 2011, va decidir que volia obrir una escola per compartir aquesta passió amb persones que hi estiguessin interessades.

Cal advertir que no es una tasca fàcil. Tal com diu la pròpia entrenadora, una cheerleader avui en dia no és una simple noia amb uns pompons, no! Per començar que també hi ha nois: a BCN Cheer n’hi ha dos però sembla que la tendència va en augment. I en segon lloc l’entrenament que fan és dur i cal estar plenament en forma per entrar quasi a diari. Penseu, i si veieu els vídeos ho entendreu, que practicar el all star cheerleading implica fer salts, piruetes, tombarelles i mil i unes coses més. A més, tal com passa amb la natació sincronitzada per exemple, al ser un esport on s’ha d’estar molt de cara al públic, el somriure a la boca es pràcticament obligat.

Les altres dues escoles són Thunder Barcelona i Golden All-Star Barcelona. La Federació Catalana de Ball Esportiu no només les ha reconegut sinó que a més ja n’ha organitzat alguna competició.