Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Circuits d’arbres

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Circuits d’arbres

Cada cop es més freqüent trobar-se circuits d’aventura enmig de les ciutats o pobles. Normalment són espais envoltats de natura on hi ha arbres i bosc, però en algunes ciutats com Barcelona s’han instal·lat de forma artificial. Aquests circuits són espais on, mitjançant cordes i tirolines, les persones van seguint un circuit que acostuma a separar-se per nivells i franges d’edat.

Un espai per divertir-se

De fet són espais que, gràcies a la separació per nivells, s’hi pot anar amb tota la família. El de Barcelona està ubicat a la zona del fòrum i inclou tot allò que una persona pugui desitjar: tirolines, lianes, xarxes, espai de puenting, ponts i troncs, etc. L’alçada màxima que s’assoleix són 9 metres, però no cal patir: si decidim ser valents i agafar el nivell expert però en algun moment ens fem enrere, podem avisar als monitors perquè vinguin a “salvar-nos”.

Les principals característiques son:

  • Són espais on posar-nos a prova. Tant i fa si són nens i nenes de tres anys com si són adults: tothom té el seu espai i tothom pot provar-ho.
  • Hi ha una petita introducció per no prendre mal: al principi de tot sempre sol haver-hi un monitor que ens explica la normativa bàsica per tal de que ningú pateixi cap accident. Tanmateix, durant el recorregut també hi ha monitors que ens poden ajudar a saber com hem de seguir o a baixar-nos si ens agafa por.
  • Normalment estan enmig dels boscos i s’aprofiten els propis arbres per fer de suport de cordes i tirolines. El cas de Barcelona és una mica diferent perquè hi ha poc bosc i s’ha fet de forma artificial, però no és lo habitual.
  • Gràcies als diferents circuits (entre tres i quatre) podem separar-nos per nivells. Si una persona adulta té por d’agafar el que li correspon per l’edat, sempre pot agafar un nivell més baix. L’important és agafar confiança i passar-ho bé!

Sempre que aneu a activitats com aquestes heu de seguir molt atentament les instruccions i no treure-us els equips de protecció que us donen (casc, cordes i demés).