Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Circuits d’arbres

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Circuits d’arbres

Cada cop es més freqüent trobar-se circuits d’aventura enmig de les ciutats o pobles. Normalment són espais envoltats de natura on hi ha arbres i bosc, però en algunes ciutats com Barcelona s’han instal·lat de forma artificial. Aquests circuits són espais on, mitjançant cordes i tirolines, les persones van seguint un circuit que acostuma a separar-se per nivells i franges d’edat.

Un espai per divertir-se

De fet són espais que, gràcies a la separació per nivells, s’hi pot anar amb tota la família. El de Barcelona està ubicat a la zona del fòrum i inclou tot allò que una persona pugui desitjar: tirolines, lianes, xarxes, espai de puenting, ponts i troncs, etc. L’alçada màxima que s’assoleix són 9 metres, però no cal patir: si decidim ser valents i agafar el nivell expert però en algun moment ens fem enrere, podem avisar als monitors perquè vinguin a “salvar-nos”.

Les principals característiques son:

  • Són espais on posar-nos a prova. Tant i fa si són nens i nenes de tres anys com si són adults: tothom té el seu espai i tothom pot provar-ho.
  • Hi ha una petita introducció per no prendre mal: al principi de tot sempre sol haver-hi un monitor que ens explica la normativa bàsica per tal de que ningú pateixi cap accident. Tanmateix, durant el recorregut també hi ha monitors que ens poden ajudar a saber com hem de seguir o a baixar-nos si ens agafa por.
  • Normalment estan enmig dels boscos i s’aprofiten els propis arbres per fer de suport de cordes i tirolines. El cas de Barcelona és una mica diferent perquè hi ha poc bosc i s’ha fet de forma artificial, però no és lo habitual.
  • Gràcies als diferents circuits (entre tres i quatre) podem separar-nos per nivells. Si una persona adulta té por d’agafar el que li correspon per l’edat, sempre pot agafar un nivell més baix. L’important és agafar confiança i passar-ho bé!

Sempre que aneu a activitats com aquestes heu de seguir molt atentament les instruccions i no treure-us els equips de protecció que us donen (casc, cordes i demés).