Noticias

Com agafar forma física progressivament?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com agafar forma física progressivament?

Si et sents sense alè en els primers minuts de començar l’exercici, has de saber que és normal, especialment si portes un ritme de vida sedentari o poc acostumat a l’exercici físic. Per això és important no voler posar-se en forma en un dia o ni aprimar-se tots els quilos de sobres en una setmana. S’ha d’anar a poc a poc per obtenir els millors resultats. De totes maneres, la sensació d’estar exhaust o ofegat en començar un exercici és totalment normal, i li succeeix fins i tot als atletes més entrenats.

Els canvis fisiològics que permeten mantenir l’exercici en un estat actiu es produeixen en tots els esports. Però la pesada sensació de fatiga i falta d’aire és molt comú que succeeixi a esports tals com: ciclisme, running, natació o aquells d’altaintensitat.

Existeix una gran correlació entre l’escalfament i posterior rendiment esportiu. Per a alguns, notar tot aquest procés pot suposar un gran impediment de cara a continuar amb el propi exercici, ja que la sensació de fatiga pot ser alta. A poc a poc aniràs notant que l’exercici físic provoca un cansament menor i podràs anar augmentant les càrregues de treball, però no podem emfatitzar prou la importància d’anar augmentant la intensitat de manera progressiva per evitar el defalliment i possibles lesions.

Cada persona és diferent a les altres, per això no existeixen mètodes màgics universals que serveixin per a tothom. Òbviament, sí que hi ha recomanacions que poden ser positives per a tots. Algunes d’aquestes diferències entre individus tenen a veure amb la grandària, genètica, experiència entrenant, lesions passades, gènere, etc. Per exemple, una dona pot ser que necessiti una mica més de temps per recuperar que l’home, o els atletes veterans més que els joves. Són aquestes diferències les que fan que un entrenament sigui beneficiós o perjudicial.

És cert que per dur a terme la planificació d’una determinada rutina no es fa de la nit al dia, i s’ha de conèixer molt bé el cos i la reacció davant l’estímul. Per això, cadascú ha de conèixer el seu cos a la perfecció i veure quins són els límits que es poden superar i on i quan cal procedir amb més cautela.

Noticies Educació

Com trobar la motivació per fer esport

Com trobar la motivació per fer esport

Són moltes les persones que sol esmentar que els costa bastant el poder trobar la motivació suficient per fer esport. És per això que es registra en molts casos dels [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres