Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Com augmentar el rendiment esportiu?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com augmentar el rendiment esportiu?

Una de les coses que més preocupa a les persones que fan esport és el fet de poder treure-li tot el rendiment possible. Si no ho fem bé, estarem fent esport però no aconseguirem segons quins objectius ens proposem, ja que no és el mateix el fet de fer esport per rebaixar pes, que per agafar múscul o per temes de salut.

El rendiment esportiu

Tal com diuen en aquesta web, hi ha una sèrie de coses que s’haurien de tenir en compte:

  • Cal ingerir suficients aliments: l’exercici consumeix molta energia. Si no volem fer malbé la nostra salut, caldrà que ingerim aliments. No fer-ho potser ens pot ajudar a baixar pes ràpidament, però aniria lligat a terribles conseqüències.
  • Els aliments que ingerim han de ser basats en els carbohidrats i en les verdures. Sense els primers no podríem fer pràcticament res, i sense els segons tindríem una mancança vitamínica molt gran. Recordeu que els carbohidrats es poden trobarà l’arròs, avena, llenties, galetes, etc. Les verdures són també una gran font d’antioxidants.
  • Vigilar amb les proteïnes: ingerir-ne està molt bé, però no han de ser la base de cap plat. Un consum excessiu ens pot ser contraproduent.
  • No passis grans estones sense menjar, i menys si tens previst fer grans entrenaments que puguin suposar un gran esforç. Entrenar amb la panxa buida pot provocar-nos marejos o coses molt pitjors.
  • El mateix amb la hidratació: tingues sempre a prop una ampolla d’aigua (o alguna altra beguda). Cal beure una mitjana de 3-4 litres al dia, ja sigui amb fruita, aigua, begudes diverses o caldo, per exemple. Penseu sempre que si el cos us demana beure és que ja esteu fent tard: cal anar bevent encara que no es tingui la sensació de set.
  • També cal vigilar amb els complements vitamínics. Moltes vegades en prenem pensant que ens poden anar bé, però sovint no pensem que els propis aliments ja solen tenir tots aquests components. En qualsevol cas, cal observar bé les indicacions d’allò que ens anem a prendre per saber si ens convé o no.