Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Com ser un bon monitor esportiu

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com ser un bon monitor esportiu

Estàs pensant en especialitzar-te per aconseguir un treball que t’agradi i amb el qual puguis generar ingressos? Llavors aquest article et vindrà molt bé; ser monitor esportiu pot ser una possibilitat més que beneficiosa per a tu. Comencem per lo primer: Què faré quan em converteixi en un monitor esportiu? És molt important que analitzem el següent amb deteniment per veure si les tasques plantejades concorden amb la nostra personalitat.

T’agraden els esports? T’agraden els nens? Si ambdues respostes són afirmatives, anem per bon camí. Un monitor esportiu s’encarrega de portar endavant grups de nens i els ajuda a desenvolupar els seus talents i habilitats en aquest àmbit específic. Podràs treballar en diversos llocs, com a centres d’esports, ser personal trainer, i fins i tot podràs estar entrenant en poliesportius.

En els últims anys, l’entrenament personal ha estat una de les disciplines que més ha crescut, fomentant la demanda d’especialistes dedicats en exclusiva a programar circuits d’exercici personalitzats i administrar el temps dels clients d’un gimnàs de la millor forma possible. Parlem de la figura del monitor fitness, responsable en la major part dels casos de les classes dirigides i les activitats en les instal·lacions esportives.

Més importància que l’ambient físic i afortunadament sobre el qual tens més control, és l’ambient psicològic. Per optimitzar-ho, és primordial que els esportistes se sentin acceptats, respectats i recolzats. És important treure les experiències de cada esportista (sobretot en els més experimentats i adults). Durant les sessions hem de recordar la importància que tenen les experiències del grup i aquestes han de ser aprofitades per enriquir la sessió. Això presentarà una atmosfera en la qual els esportistes sentiran que les seves opinions són considerades i respectades, sense por a sentir-se ridiculitzats o apartats del grup.

No obstant això, de gens valen els talents anteriors sense una autèntica implicació per part de l’entrenador. Ser monitor de musculació o cardio no consisteix a vendre productes o màquines fitness. Els clients són lo més important. Dur a terme una bona planificació de les seves sessions, definir els seus límits, determinar uns reptes a complir i realitzar valoracions periòdiques i fonamentades sobre l’exercici realitzat reforçarà la seva imatge i reputació.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]