Noticias

Com buscar informació a Internet

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com buscar informació a Internet

Avui en dia estar a Internet és sinònim d’existència: si una empresa, marca o entitat no té pàgina web ni presència a la xarxa, difícilment serà visible i coneguda.

Cercar informació a Internet

Ara bé: com trobar allò que busquem d’una manera fàcil, ràpida i directa? A més, sovint ens trobem amb un problema afegit: com seleccionar la informació realment interessant de la que no ho és? Per exemple: si nosaltres busquem informació sobre el sistema solar, tant ens podem trobar una tesi doctoral de física astronòmica com un treball de planetes fet per estudiants de segon de primària.

Al portal Jove.cat de la Generalitat de Catalunya hi podreu trobar un apartat anomenat “Cercar per Internet” on s’hi esmenten dues fonts d’informació:

  • Cercadors: el més conegut i utilitzat arreu del món és Google. Bàsicament funcionen a través d’un espai en blanc on podem posar-hi la paraula o frase que vulguem buscar. Disposen d’eines per limitar la consulta (cerca avançada) de manera que podem seleccionar, per exemple, l’idioma, el país d’origen o la data de publicació.
  • Reculls i/o directoris: en aquest tipus de llocs la informació està prèviament dividida per categories o temes i seleccionada. Per exemple, un directori de restaurants on facin menjar per a celíacs, un recull de webs sobre esports, etc. L’avantatge és que sovint la informació que s’ofereix ja està triada prèviament i això garanteix un mínim de qualitat. Un exemple molt interessant és el Directori de l’Ajuntament de Barcelona, que pots triar per temes i després limitar-ho segons els districtes que ens interessin.

A la biblioteca del vostre barri podeu trobar el llibre Mejorar las búsquedas de información, on s’hi ofereixen consells per trobar allò que necessitem. Bàsicament se’n destaquen cinc punts:

  1. Analitzar el problema: què volem? Hem de intentar sempre buscar la millor opció, tenint en compte el motiu per al qual ho necessitem.
  2. On buscar? El capítol parla de fonts d’informació com les citades anteriorment (directoris i cercadors) i també d’altres com ara repositoris digitals o catàlegs de biblioteca.
  3. Com ho busquem? Trucs per millorar la nostra cerca, com per exemple la utilització d’operadors booleans.
  4. Valorar els resultats obtinguts: qui és l’autor de la informació? En quin idioma està? Quin nivell de profunditat té?
  5.  Com utilitzem la informació: l’esborrem? La guardem per a properes utilitzacions?

Sigui com sigui, Internet és un mitjà amb moltes possibilitats. Com millor sapiguem buscar, millors resultats trobarem!

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres