Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Com començar a fer running?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com començar a fer running?

Si vols començar a córrer, ja saps que és una forma de fer esport molt senzilla, i per més que en els últims anys s’hagin destacat els seus inconvenients per posar en alça els beneficis de caminar ràpid, el running cada vegada té més adeptes. A part d’accelerar el nostre metabolisme i millorar la nostra salut cardiovascular, córrer exercita tot el nostre cos i ens fa eliminar entre 400 i més de 1000 calories per hora, segons el nostre pes, velocitat, temps i intensitat de l’exercici. Per si no fos poc, els que ho practiquen habitualment asseguren que enganxa física i psicològicament.

No obstant això, per motivats que estiguem i encara que ens hàgim calçat les millors sabatilles del mercat, sortir a córrer per primera vegada és dur. Al principi és possible no aguantar ni 10 minuts, a molta gent li costa sempre molt més els primers 15-20 minutos que els posteriors. Això ocorre perquè el cos sofreix una adaptació: el cor ha de bombar molta més sang de l’habitual a la musculatura, lo que significa que els nostres pulmons i la musculatura inspiratoria i espiratoria han de treballar més i més ràpid, la qual cosa es tradueix en un gran esforç si mai hem realitzat exercici de baixa o alta intensitat.

Abans de començar a fer running, o qualsevol altre esport amb certa intensitat, es recomana sotmetre’s a una revisió mèdica per saber el nostre estat i possibilitats físiques. Encara que molts metges parlen dels beneficis de la marxa ràpida enfront del running, si no hi han patologies o lesions, és millor intentar córrer, pels seus beneficis. L’impacte ajuda a pujar la densitat òssia i produeix millores musculars i articulars. A més, una avançada edat no sortir a córrer perquè el cos s’adapta bé.

S’ha de saber que el matí és el millor moment per sortir a córrer per la activació del cos que fa. Per contra, la nit és el moment menys recomanable. Els que porten poc temps acaben molt cansats i descansaran malament, sobre tot si van a dormir de seguida. És millor córrer a la tarda, però amb suficient marge respecte a l’hora per a sopar i dormir.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]