Noticias

Com començar a fer running?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com començar a fer running?

Si vols començar a córrer, ja saps que és una forma de fer esport molt senzilla, i per més que en els últims anys s’hagin destacat els seus inconvenients per posar en alça els beneficis de caminar ràpid, el running cada vegada té més adeptes. A part d’accelerar el nostre metabolisme i millorar la nostra salut cardiovascular, córrer exercita tot el nostre cos i ens fa eliminar entre 400 i més de 1000 calories per hora, segons el nostre pes, velocitat, temps i intensitat de l’exercici. Per si no fos poc, els que ho practiquen habitualment asseguren que enganxa física i psicològicament.

No obstant això, per motivats que estiguem i encara que ens hàgim calçat les millors sabatilles del mercat, sortir a córrer per primera vegada és dur. Al principi és possible no aguantar ni 10 minuts, a molta gent li costa sempre molt més els primers 15-20 minutos que els posteriors. Això ocorre perquè el cos sofreix una adaptació: el cor ha de bombar molta més sang de l’habitual a la musculatura, lo que significa que els nostres pulmons i la musculatura inspiratoria i espiratoria han de treballar més i més ràpid, la qual cosa es tradueix en un gran esforç si mai hem realitzat exercici de baixa o alta intensitat.

Abans de començar a fer running, o qualsevol altre esport amb certa intensitat, es recomana sotmetre’s a una revisió mèdica per saber el nostre estat i possibilitats físiques. Encara que molts metges parlen dels beneficis de la marxa ràpida enfront del running, si no hi han patologies o lesions, és millor intentar córrer, pels seus beneficis. L’impacte ajuda a pujar la densitat òssia i produeix millores musculars i articulars. A més, una avançada edat no sortir a córrer perquè el cos s’adapta bé.

S’ha de saber que el matí és el millor moment per sortir a córrer per la activació del cos que fa. Per contra, la nit és el moment menys recomanable. Els que porten poc temps acaben molt cansats i descansaran malament, sobre tot si van a dormir de seguida. És millor córrer a la tarda, però amb suficient marge respecte a l’hora per a sopar i dormir.

Noticies Educació

Escola Vitae, especialistes en la formació de tècnics esportius, obté la certificació ISO 9001

Escola Vitae, especialistes en la formació de tècnics esportius, obté la certificació ISO 9001

Especialistes en la formació de tècnics esportius  Escola Vitae som un centre educatiu destinat a educar i formar tècnics esportius, oferint cicles formatius en modalitat presencial i no presencial.Actualment comptem amb [...]