Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Com convertir la platja en un gimnàs a l’aire lliure

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com convertir la platja en un gimnàs a l’aire lliure

Amb la primavera a mig camí, s’acosta el bon temps, pugen les temperatures i comença a venir de gust anar a passar temps a la platja i encara que això acostuma a ser sinònim d’estirar-se a prendre el sol, no té per què ser l’única cosa que puguis fer a una platja.

Si a més estàs pensant a posar-te en forma de cara a l’estiu, o ja tens l’habit d’entrenar habitualment al gimnàs, una bona idea és convertir la platja en el teu gimnàs particular, el teu gimnàs a l’aire lliure. De fet, la platja és un lloc immillorable per a entrenar i que a més ofereix una infinitat de possibilitats per a fer-ho.

5 activitats físiques per fer a la platja

  • Corre per la vora del mar: 30 minuts de running per la vora del mar és un entrenament cardiovascular molt complet, a més es tracta d’uns dels exercicis més satisfactoris per a realitzar a una platja. Té un altre avantatge i és que al ser la superfície de sorra tova, l’impacte és menor que sobre sòl asfaltat i s’evita que apareguin contractures o problemes de tendons, això sí procura que com diem sigui prop del mar on la sorra és menys calenta, per a no cremar-te els peus. Si també ho combines amb introduccions a l’aigua cada 5 minuts, reactivaràs la circulació gràcies al massatge de les onades
  • Neda al mar: la platja t’ofereix una piscina infinita i que a més inclou sol i paisatge, no hi ha cap gimnàs que pugui proposar-te res semblant. A més pots fer servir la resistència de les onades a favor teu per als entrenaments. Nedar és un esport molt bo i respectuós amb la musculatura, a més si la teva esquena está contracturada o pateixes dolors, la natació pot ajudar a millorar-ho.
  • Salta a dins del mar: serà com la caixa del gimnàs, salta i fes-ho el més lluny i alt que puguis, de nou serà la resistència de l’aigua la que dispararà el teu consum energètic i definirà els teus músculs.
  • Treballa el teu abdomen caminant per l’aigua: caminar a dins de l’aigua farà que treballis més el tren inferior i els músculs abdominals i això és degut a la resistència extra que aporten les onades marítimes, que com estem comentant al llarg d’aquest article, resulta molt beneficiosa per a l’entrenament. I si gaudeixes d’una alta resistencia, pots fins i tot provar de córrer dins de l’aigua.
  • Diverteix-te jugant a les pales: desconnecta de l’entrenament estricte i rigorós i passa’t a una estona de diversió amb una partida de pales, la quantitat de moviments que hauràs de fer corrent darrere de la pilota farà que a més de gaudir, enforteixis les teves cames.

Com veus, hi ha una gran quantitat d’opcions perquè entrenis a la platja i només hem enumerat algunes d’elles, però hi ha moltíssimes més. Escull com fer-ho segons el teu gust a l’hora de entrenar.

Pots centrar-te en esports en equips com tenis platja o voleibol si és el que t’agrada, o si et va més el fitness, pots crear un circuit programat, amb planxes, flexions, etc.

Noticies Educació

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?   0

El pàdel es un esport que cada vegada està més de moda, sobre això no hi ha discussió ja que és el segon esport més practicat al país, per davant [...]