Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Com convertir la platja en un gimnàs a l’aire lliure

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com convertir la platja en un gimnàs a l’aire lliure

Amb la primavera a mig camí, s’acosta el bon temps, pugen les temperatures i comença a venir de gust anar a passar temps a la platja i encara que això acostuma a ser sinònim d’estirar-se a prendre el sol, no té per què ser l’única cosa que puguis fer a una platja.

Si a més estàs pensant a posar-te en forma de cara a l’estiu, o ja tens l’habit d’entrenar habitualment al gimnàs, una bona idea és convertir la platja en el teu gimnàs particular, el teu gimnàs a l’aire lliure. De fet, la platja és un lloc immillorable per a entrenar i que a més ofereix una infinitat de possibilitats per a fer-ho.

5 activitats físiques per fer a la platja

  • Corre per la vora del mar: 30 minuts de running per la vora del mar és un entrenament cardiovascular molt complet, a més es tracta d’uns dels exercicis més satisfactoris per a realitzar a una platja. Té un altre avantatge i és que al ser la superfície de sorra tova, l’impacte és menor que sobre sòl asfaltat i s’evita que apareguin contractures o problemes de tendons, això sí procura que com diem sigui prop del mar on la sorra és menys calenta, per a no cremar-te els peus. Si també ho combines amb introduccions a l’aigua cada 5 minuts, reactivaràs la circulació gràcies al massatge de les onades
  • Neda al mar: la platja t’ofereix una piscina infinita i que a més inclou sol i paisatge, no hi ha cap gimnàs que pugui proposar-te res semblant. A més pots fer servir la resistència de les onades a favor teu per als entrenaments. Nedar és un esport molt bo i respectuós amb la musculatura, a més si la teva esquena está contracturada o pateixes dolors, la natació pot ajudar a millorar-ho.
  • Salta a dins del mar: serà com la caixa del gimnàs, salta i fes-ho el més lluny i alt que puguis, de nou serà la resistència de l’aigua la que dispararà el teu consum energètic i definirà els teus músculs.
  • Treballa el teu abdomen caminant per l’aigua: caminar a dins de l’aigua farà que treballis més el tren inferior i els músculs abdominals i això és degut a la resistència extra que aporten les onades marítimes, que com estem comentant al llarg d’aquest article, resulta molt beneficiosa per a l’entrenament. I si gaudeixes d’una alta resistencia, pots fins i tot provar de córrer dins de l’aigua.
  • Diverteix-te jugant a les pales: desconnecta de l’entrenament estricte i rigorós i passa’t a una estona de diversió amb una partida de pales, la quantitat de moviments que hauràs de fer corrent darrere de la pilota farà que a més de gaudir, enforteixis les teves cames.

Com veus, hi ha una gran quantitat d’opcions perquè entrenis a la platja i només hem enumerat algunes d’elles, però hi ha moltíssimes més. Escull com fer-ho segons el teu gust a l’hora de entrenar.

Pots centrar-te en esports en equips com tenis platja o voleibol si és el que t’agrada, o si et va més el fitness, pots crear un circuit programat, amb planxes, flexions, etc.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]