Noticias

¿Cóm és la recuperació després d’una marató?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
¿Cóm és la recuperació després d’una marató?

La marató és una de les curses i, per extensió, activitats físiques que més satisfacció personal aporten. Tanmateix, quan arriben a la línia de meta, alguns corredors podrien jurar no tornar a córrer mai més. Però a molts competidors els hi acaba picant “el gusanillo” i no poden esperar per entrenar per a la propera gran cursa. Però abans de tornar a córrer, els corredors de marató han de permetre que el seu cos es recuperi del tremend assoliment físic que significa córrer 42 quilòmetres. Avui us expliquem quant de temps necessita el teu cos per recuperar-se després d’una cursa, a més de consells per millorar la recuperació i tornar amb un rendiment màxim.

Immediatament després d’una cursa de llarga distància, els estudis mostren que l’eficiència amb la qual el cos utilitza l’oxigen es veu greument afectada. Encara que sembla que el mal tràngol ja ha passat, al teu cos encara li costa mantenir-se i recuperar els músculs danyats.

Malgrat que existeixen mites com que “prendre un dia de descans per cada milla recorreguda” persisteix, no hi ha ciència que els recolzi. Alguns experts, no obstant això, recomanen descansar durant un període d’entre tres a set dies després d’una marató per permetre que els músculs es recuperin, abans de reprendre gradualment de nou la marxa. Quina és la raó per a aquest rang? La recuperació del múscul varia molt depenent de cada persona, la forma en la qual els músculs reaccionen a l’estrès difereix d’una persona a una altra. Per a la major part, els corredors poden esperar molèsties en el cicle de recuperació establert en aproximadament 24 a 48 hores després de la carrera, aconseguint un màxim de 72 hores després abans de la reducció progressiva. La clau: permetre que els músculs es recuperin totalment, adequadament tendint a noves o persistents lesions, i una vegada que el cos estigui ben preparat, podrem tornar a l’asfalt amb una bona forma física.

Alguns consells molt útils:

  • Posar gel a les cames
  • Menjar bé i beure molta aigua
  • Entrenar amb prudència i baix impacte

Obviament, cada cos respón de manera diferent al exercici extrem, però sempre s’han de prendre mesures per tal de recuperar-se i evitar lesions greus.

Noticies Educació

Com trobar la motivació per fer esport

Com trobar la motivació per fer esport

Són moltes les persones que sol esmentar que els costa bastant el poder trobar la motivació suficient per fer esport. És per això que es registra en molts casos dels [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres