Noticias

Com escollir calçat per córrer

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com escollir calçat per córrer

Quan realitzem alguna pràctica esportiva, és molt important saber que és el que necessitem i quins són els materials més adequats. Normalment a les botigues esportives ja fan la diferenciació per ajudar-nos a escollir, però tot i així us donarem alguns consells per saber com triar les millors sabatilles esportives per fer “running”.

Tria de calçat esportiu

  • En primer lloc, cal conèixer una mica el nostre cos. Coses com l’alçada, el pes o la mida de l’arc del peu ens poden ajudar. També altres coses com el nostre nivell físic d’entrenament o les lesions que haguem pogut tenir en un passat.
  • La manera com trepitgem: som supinadors? Pronadors? Neutres? Aquesta informació ajuda a veure com posem el peu cada cop que fem un pas i com s’amortigua el nostre cos. Segons si som una cosa o l’altra, necessitarem un calçat o un altre. La majoria de persones, però, son pronadores o neutres. De fet, es podria dir que no existeixen sabatilles esportives per a supinadors.
  • L’ús que en donarem: quin tipus de corredors som? Hi ha persones que surten a córrer 15 minuts cada dia i altres que van cada tres dies a córrer dues hores. Són només dos exemples de la quantitat d’usos que els hi podem donar. Tampoc serà el mateix córrer per muntanya o espais rurals que córrer sobre asfalt, és clar.
  • I lligat al punt anterior, també cal saber més o menys quin ritme portarem. Hi sabatilles més adaptades als grans ritmes, que són més indicades per a usos més professionals. També, clar, n’hi ha que es fabriquen amb l’objectiu de ser usades en competició, amb unes característiques més estudiades i ajustades (també més cares, normalment).

Aquests són alguns dels consells que llencen des de la web de Foroatletismo. En tot cas, si aneu una mica perduts i no sabeu amb quina quedar-vos, el millor és anar a comprar-les a una botiga especialitzada i preguntar-ho al venedor. Expliqueu-li a quin nivell esteu i quins són els vostres hàbits esportius per tal de que us puguin recomanar la que millor s’adapta a les vostres necessitats.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres