Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Com escollir calçat per córrer

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com escollir calçat per córrer

Quan realitzem alguna pràctica esportiva, és molt important saber que és el que necessitem i quins són els materials més adequats. Normalment a les botigues esportives ja fan la diferenciació per ajudar-nos a escollir, però tot i així us donarem alguns consells per saber com triar les millors sabatilles esportives per fer “running”.

Tria de calçat esportiu

  • En primer lloc, cal conèixer una mica el nostre cos. Coses com l’alçada, el pes o la mida de l’arc del peu ens poden ajudar. També altres coses com el nostre nivell físic d’entrenament o les lesions que haguem pogut tenir en un passat.
  • La manera com trepitgem: som supinadors? Pronadors? Neutres? Aquesta informació ajuda a veure com posem el peu cada cop que fem un pas i com s’amortigua el nostre cos. Segons si som una cosa o l’altra, necessitarem un calçat o un altre. La majoria de persones, però, son pronadores o neutres. De fet, es podria dir que no existeixen sabatilles esportives per a supinadors.
  • L’ús que en donarem: quin tipus de corredors som? Hi ha persones que surten a córrer 15 minuts cada dia i altres que van cada tres dies a córrer dues hores. Són només dos exemples de la quantitat d’usos que els hi podem donar. Tampoc serà el mateix córrer per muntanya o espais rurals que córrer sobre asfalt, és clar.
  • I lligat al punt anterior, també cal saber més o menys quin ritme portarem. Hi sabatilles més adaptades als grans ritmes, que són més indicades per a usos més professionals. També, clar, n’hi ha que es fabriquen amb l’objectiu de ser usades en competició, amb unes característiques més estudiades i ajustades (també més cares, normalment).

Aquests són alguns dels consells que llencen des de la web de Foroatletismo. En tot cas, si aneu una mica perduts i no sabeu amb quina quedar-vos, el millor és anar a comprar-les a una botiga especialitzada i preguntar-ho al venedor. Expliqueu-li a quin nivell esteu i quins són els vostres hàbits esportius per tal de que us puguin recomanar la que millor s’adapta a les vostres necessitats.