Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

Com escollir calçat per córrer

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com escollir calçat per córrer

Quan realitzem alguna pràctica esportiva, és molt important saber que és el que necessitem i quins són els materials més adequats. Normalment a les botigues esportives ja fan la diferenciació per ajudar-nos a escollir, però tot i així us donarem alguns consells per saber com triar les millors sabatilles esportives per fer “running”.

Tria de calçat esportiu

  • En primer lloc, cal conèixer una mica el nostre cos. Coses com l’alçada, el pes o la mida de l’arc del peu ens poden ajudar. També altres coses com el nostre nivell físic d’entrenament o les lesions que haguem pogut tenir en un passat.
  • La manera com trepitgem: som supinadors? Pronadors? Neutres? Aquesta informació ajuda a veure com posem el peu cada cop que fem un pas i com s’amortigua el nostre cos. Segons si som una cosa o l’altra, necessitarem un calçat o un altre. La majoria de persones, però, son pronadores o neutres. De fet, es podria dir que no existeixen sabatilles esportives per a supinadors.
  • L’ús que en donarem: quin tipus de corredors som? Hi ha persones que surten a córrer 15 minuts cada dia i altres que van cada tres dies a córrer dues hores. Són només dos exemples de la quantitat d’usos que els hi podem donar. Tampoc serà el mateix córrer per muntanya o espais rurals que córrer sobre asfalt, és clar.
  • I lligat al punt anterior, també cal saber més o menys quin ritme portarem. Hi sabatilles més adaptades als grans ritmes, que són més indicades per a usos més professionals. També, clar, n’hi ha que es fabriquen amb l’objectiu de ser usades en competició, amb unes característiques més estudiades i ajustades (també més cares, normalment).

Aquests són alguns dels consells que llencen des de la web de Foroatletismo. En tot cas, si aneu una mica perduts i no sabeu amb quina quedar-vos, el millor és anar a comprar-les a una botiga especialitzada i preguntar-ho al venedor. Expliqueu-li a quin nivell esteu i quins són els vostres hàbits esportius per tal de que us puguin recomanar la que millor s’adapta a les vostres necessitats.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres