Noticias

Com evitar els bloquejos a la Selectivitat

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com evitar els bloquejos a la Selectivitat

Quedar-se en blanc al mig d’un examen es un dels malsons de qualsevol estudiant, sobretot si es tracta d’una prova tant important com la Selectivitat. Tot i haver estudiat un munt d’hores, els nervis i les inseguretats poden fer que ens bloquegem i que no siguem capaços de contestar a les preguntes.

Bloquejos a la Selectivitat

Tot i això enlloc d’aixecar-nos i marxar de l’examen, hi ha una quantes coses que podem fer:

Durant l’examen: El més important es mantenir la calma. Les respostes estan al teu cap, no les has oblidat. El que passa es que l’ansietat està impedint que el teu cervell funcioni bé i les respostes triguen en sortir. Si entres en estat de pànic, t’angoixaràs encara més i et serà més difícil trobar la informació que necessites, així que ens hem de calmar. Tanca els ulls i respira un parell de vegades, no passa res perquè comencis una mica mes tard. Torna a llegar les preguntes a poc a poc, el més probable es que estiguis travat amb unes però no amb altres. Comença a contestar la que et resulti més fàcil, a les demés pots tornar més tard. Una altre forma de que les idees tornin a la teva ment es escriure-les en un foli que no serveixi. Apunta alguna data, algun nom o algun esdeveniment relacionat amb la pregunta que et vingui al cap, i segur que allà tindràs un fil del que poder tirar

Abans de l’examen: La tècnica d’estudi també és important per evitar els bloquejos, donat que n’hi ha algunes que et permeten trobar la informació en el teu cervell més fàcilment que d’altres. Una de les més importants és entendre bé el que s’ha d’estudiar i organitzar-ho. Memoritzar dades que no s’entenen o que o tenen connexions entre si es molt més difícil. A més , una altre tècnica molt útil es relacionar les dades. Per exemple, una llista de noms pot ser que no ens digui res, però sí si la relacionem amb sobrenoms o anècdotes gracioses. A l’examen ens serà molt més fàcil en recordar-nos d’una anècdota i aquesta ens servirà per recordar la resta de dades.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres