Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Com fer esport a l’estiu sense riscos

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com fer esport a l’estiu sense riscos

Existeix cert tipus d’informació que encara que és rellevant per cuidar de la salut del cos, no totes les persones coneixen o respecten. En aquest cas ens anem a concentrar a esmentar els diferents riscos de fer esport durant l’estiu, a més d’algunes recomanacions sobre aquest tema.

Has de tenir en compte que durant aquest moment de l’any les altes temperatures van a estar darrere de cadascuna de les accions que es realitzin. En aquest ordre d’idees, quan es fa esport s’exposa a l’organisme amb més intensitat. Recomanem considerar les següents pautes especialitzades per gaudir de l’exercici sense cap tipus de perjudici.

Recomanacions per evitar riscos en fer esport durant l’estiu

  1. Quan vagis a realitzar exercici físic, intenta que sigui per fora de les hores centrals del dia. En altres paraules a primera hora del matí o a última hora de la tarda. Aprofita aquests moments que són més frescos del dia.

  2. En tot moment és important que et mantinguis hidratat, tant abans com després de la realització de l’exercici. Per tant, val la pena que et planifiquis la teva sessió perquè tot estigui calculat.

  3. En la mesura del possible, evita que hi hagi exposició directa davant els rajos del sol. La roba clara evita que es produeixin més calor. Igualment és important que donar-li prioritat a la que sigui adequada per a una bona transpiració.

  4. El protector solar o crema solar és una de les pràctiques o hàbits més rellevants per protegir la pell. Cal tenir-ho en compte perquè la radiació causen irritació i cremades, però amb aquest tipus de producte les hi pot prevenir.

  5. Tampoc es recomana exposar-se a grans esforços, ja que no són molt aconsellables per a aquesta època de l’any. Aquesta és una de les raons per les quals l’aigua sol ser un dels mitjans més seleccionats per a la pràctica esportiva, per descomptat donant prioritat a la natació.

  6. No caldria descartar el aquafit, doncs es tracta d’una pràctica en la qual es dóna una espècie de combinació entre la gimnàstica i una quantitat considerable d’exercicis de resistència. És una opció molt interessant perquè activa tot l’aparell locomotor.

En conclusió, l’època de l’estiu és un moment de l’any on és possible realitzar pràctiques esportives, però sempre fent ús del sentit comú perquè puguin estar adaptades a les característiques, condicions i necessitats individuals que cada persona. Igualment no cal passar per alt un altre tipus de variables com és el cas del sexe, edat, pes, malalties, condició física, entre un altre tipus de dades que poden arribar a ser rellevants per evitar algun tipus de situació problemàtica.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]