Noticias
  • Cremar greix de manera òptimaPer a cap persona hauria de ser un secret que en l'actualitat per cremar greix és necessari fer esport, ja que en cas contrari va a ser pràcticament impossible poder [...]
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]

Com millorar el rendiment amb una dieta?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com millorar el rendiment amb una dieta?

Un dels objectius principals en la preparació de qualsevol esportista d’alt rendiment, ja sigui de força o resistència, és la de millorar la composició corporal sense perjudicar el rendiment. Com és obvi, reduir els carbohidrats en la dieta sol ser la primera opció per perdre greix, ja que en disminuir el seu consum s’aconsegueix una major sensació de sacietat (gràcies en gran part a una major aportació de proteïna).

En alguns casos, la retallada de carbohidrats és tan dràstics que la persona pot entrar en un estat de cetosis, amb una aportació de carbohidrats inferior a 50g. Es poden ciclar tant calories com a carbohidrats, la forma idònia de millorar el rendiment durant pre-temporada, o el que és el mateix, durant la nostra preparació, on hi haurà moments en els quals entrenarem amb les reserves de glucogen al mínim per millorar la flexibilitat metabòlica.

Els carbohidrats, molt importants

Si mirem els esportistes d’alt rendiment, els carbohidrats són imprescindibles, ja que durant un exercici anaeròbic (alta intensitat) proporcionen més del 90% de l’energia. Tanmateix, la intensitat de l’exercici no ho és tot, ja que també depèn d’altres factors com poden ser la durada.

D’aquesta forma, podem trobar-nos que en exercicis superiors a 90 minuts, la baixa disponibilitat de carbohidrats pot reduir el rendiment. Com hem comentat al principi, en reduir els carbohidrats aconseguirem una millor composició corporal (reduir greix mantenint la massa muscular), el que pot traduir-se com una millorança en esports de fons ja que el pes corporal juga una gran importància. Tot i això, reduir els carbohidrats també té un efecte positiu a nivell de rendiment.

Si tallem els carbohidrats durant l’entrenament, augmentarà l’ús d’àcids grassos (metabolisme dels greixos). D’aquesta forma, el nostre organisme es torna més eficient amb la glucosa, per poder tenir una aportació en casos d’extrema necessitat, com pot ser l’esmorzar o dietes cetogèniques.

Aquest protocol de “Train Low, Competeix High”, acompanyat del propi entrenament, actua a nivell molecular, afavorint nous mitocondris de major grandària. Per a aquells que no ho sàpiguen, els mitocondris són orgànuls que es troben a l’interior de la cèl·lula, la funció de la qual és la de produir energia a partir dels diferents substrats.

Noticies Educació

Cremar greix de manera òptima

Cremar greix de manera òptima

Per a cap persona hauria de ser un secret que en l'actualitat per cremar greix és necessari fer esport, ja que en cas contrari va a ser pràcticament impossible poder [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres