Noticias
  • L’impacte de l’exercici per a la salutEn l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]
  • Què li passa al teu cos quan deixes de fer exercici?Saps el que comporta per al teu cos deixar d'entrenar? Durant les festes, amb tantes reunions, dinars i sopars amb la família i els amics, sovint ens resulta difícil trobar temps [...]
  • Els entrenaments curts també són efectiusFuncionen els entrenaments curts? Segur que més d'una vegada et preguntes si els entrenaments curts de 10 o 15 minuts funcionen. Un cop més no has trobat temps per entrenar, els teus horaris són [...]

Com millorar el rendiment amb una dieta?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com millorar el rendiment amb una dieta?

Un dels objectius principals en la preparació de qualsevol esportista d’alt rendiment, ja sigui de força o resistència, és la de millorar la composició corporal sense perjudicar el rendiment. Com és obvi, reduir els carbohidrats en la dieta sol ser la primera opció per perdre greix, ja que en disminuir el seu consum s’aconsegueix una major sensació de sacietat (gràcies en gran part a una major aportació de proteïna).

En alguns casos, la retallada de carbohidrats és tan dràstics que la persona pot entrar en un estat de cetosis, amb una aportació de carbohidrats inferior a 50g. Es poden ciclar tant calories com a carbohidrats, la forma idònia de millorar el rendiment durant pre-temporada, o el que és el mateix, durant la nostra preparació, on hi haurà moments en els quals entrenarem amb les reserves de glucogen al mínim per millorar la flexibilitat metabòlica.

Els carbohidrats, molt importants

Si mirem els esportistes d’alt rendiment, els carbohidrats són imprescindibles, ja que durant un exercici anaeròbic (alta intensitat) proporcionen més del 90% de l’energia. Tanmateix, la intensitat de l’exercici no ho és tot, ja que també depèn d’altres factors com poden ser la durada.

D’aquesta forma, podem trobar-nos que en exercicis superiors a 90 minuts, la baixa disponibilitat de carbohidrats pot reduir el rendiment. Com hem comentat al principi, en reduir els carbohidrats aconseguirem una millor composició corporal (reduir greix mantenint la massa muscular), el que pot traduir-se com una millorança en esports de fons ja que el pes corporal juga una gran importància. Tot i això, reduir els carbohidrats també té un efecte positiu a nivell de rendiment.

Si tallem els carbohidrats durant l’entrenament, augmentarà l’ús d’àcids grassos (metabolisme dels greixos). D’aquesta forma, el nostre organisme es torna més eficient amb la glucosa, per poder tenir una aportació en casos d’extrema necessitat, com pot ser l’esmorzar o dietes cetogèniques.

Aquest protocol de “Train Low, Competeix High”, acompanyat del propi entrenament, actua a nivell molecular, afavorint nous mitocondris de major grandària. Per a aquells que no ho sàpiguen, els mitocondris són orgànuls que es troben a l’interior de la cèl·lula, la funció de la qual és la de produir energia a partir dels diferents substrats.

Noticies Educació

L’impacte de l’exercici per a la salut

L’impacte de l’exercici per a la salut

En l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]