Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Com posar-te en forma sense sortir de casa

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com posar-te en forma sense sortir de casa

Vols posar-te en forma de debò, però et fa mandra inscriure’t en un gimnàs o creus que no tens temps? Només necessites dues coses: determinació i disciplina. Si tens en compte aquestes dues màximes des del primer moment, en només uns dies notaràs com el cos va evolucionant.

Determinació per vèncer la mandra inicial per un mal estat de forma, per complir amb la rutina d’exercicis fins que adquireixis l’hàbit, i trigaràs menys temps del que creus. Probablement en dues o tres setmanes, hauràs aconseguit un nivell de millora tal que els resultats aconseguits, t’animaran a seguir amb més resolució. Disciplina perquè si no vas a un lloc dissenyat per l’esport como el gimnàs, tens més distraccions per deixar de fer exercici.

El pla d’exercicis ha de ser complet i que treballi els músculs més mportantes del cos: et proposem una rutina de certa intensitat. Per això et volem que provis amb els exercicis propis de CrossFit, l’esport que s’ha posat tant de moda en els últims temps. Es tracta d’una activitat en la qual solament s’utilitza el propi cos i els exercicis es realitzen en alta intensitat per augmentar el ritme cardíac i mantenir-ho alt durant la realització de l’exercici:

  • Salts de corda: Comença saltant a la corda durant 5 minuts. Els dos primers minuts de forma moderada, per escalfar. Després augmenta el ritme durant altres dos minuts, i baixa la intensitat en l’últim.
  • Salts en aspa: Et demanem que realitzis els típics salts en els quals, al mateix temps en què t’impulses cap amunt, obres els braços i toques amb les mans per sobre del cap. Fes 75 salts.
  • Burpees: És un dels exercicis més difícils de realitzar pel nivell d’exigència, però és un dels més complets i que més t’ajuden a progressar. Fes 8 repeticions.
  • Flexions: Sense interrompre la cadència d’exercicis, realitza 30 flexions normals. Segons vagis guanyant intensitat incrementa la dificultat realitzant un petit salt en impulsar-te cap amunt o realitza les flexions canviant el suport de les mans, posant cadascuna a diferent altura. Fes 30 flexions.
  • Abdominals: Aquí et recomanem varietat. Una de les raons principals per la qual la gent s’estanca i no arriba a desenvolupar els abdominals és perquè sempre realitzen el mateix tipus d’exercici. Per tant és important que cada dues setmanes canviïs l’exercici.
  • Esquat: En ser un dels majors músculs del cos, és important exercitar-ho bé per augmentar la força general del cos. Realitza tant com puguis durant 30 segons. Quan siguis capaç de fer almenys 30 repeticions, canvia i augmenta-li un grau la dificultat, fent salts alterns en el lloc (splits) durant almenys el mateix temps.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]