Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Com recuperar la forma després de l’estiu

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com recuperar la forma després de l’estiu

L’estiu arriba a la seva fi i amb ell tots els excessos dels quals és sinònim: durant aquesta època tenim notòriament més vida social pel que bevem i mengem més i pitjor, portem una vida més relaxada que acostuma a ser també més sedentària, canviem les nostres rutines d’exercici per estirar-nos al sol o simplement no fer res, també ens privem de menys coses… Tot això està molt bé perquè és important gaudir de les vacances però és probable que en acabar l’estiu, al moment de tornar a les nostres obligacions i rutines de sobte ens trobem en pitjor forma física i per això setembre és com gener, un mes de bons propòsits i intencions, per la qual cosa recuperar la bona forma física pot ser un dels objectius del nou curs.

Fer exercici

Si abans de l’estiu solies practicar exercici de forma regular i durant l’estiu amb prou feines has entrenat és molt important que recuperis l’hàbit de forma gradual, sinó podries lesionar-te, veuràs com abans del que pensis has recuperat el teu fons habitual.

Si per contra no solies practicar exercici és un bon moment per iniciar-se, apunta’t a un gimnàs o surt a fer running dues o tres vegades per setmana.

Si estàs molt atrafegat i et costa trobar temps per practicar exercici a l’ús comença per afegir rutines saludables contra la vida sedentària. Pots aixecar-te mitja hora abans i invertir aquest temps en anar amb bicicleta o caminant a la feina. També pots evitar ascensores i fer servir escales.

Cuidar l’alimentació

Oblida’t dels gelats que tant has gaudit a l’estiu i substitueix els teus àpats d’entre hores per fruites de temporada i fruits secs. Si menges a la feina, acostuma’t a portar-te el menjar de casa en un tupper, així podràs controlar millor que i quant menges, millor oblidar-se de menjadors del treball i menús del dia.

Un altre consell important és que aparquis l’alcohol per als caps de setmana i ocasions especials i procuris no beure refrescs. Si t’avorreix l’aigua pots provar diferents infusions o sucs naturals.

A més de tot el comentat anteriorment, cal tenir en compre que és molt important evitar l’estrès i dormir unes 8 hores al dia.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]