Noticias
  • Posibles sortides laborals al món de l’esportUn dels dubtes principals que es tenen entorn del món de l'esport quan no es pensa treballar directament com un esportista, té a veure amb les possibles sortides laborals en [...]
  • Com perdre els quilos que has engreixat en NadalAl moment d'estar gaudint al màxim del Nadal, és poc probable que les persones s'enfoquin a evitar engreixar durant aquesta època, ja que es tracta d'una època on la major [...]
  • Quins esports estan de moda?L'esport és una d'aquestes activitats que a més de ser promulgada i promoguda per tractar-se d'una demostració que s'està sostenint una vida saludable, és una font d'entreteniment rellevant que requereix [...]

Com recuperar la forma física després de l’estiu

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com recuperar la forma física després de l’estiu

En cas que siguis el tipus de persona que durant les vacances descura una mica en termes d’alimentació i de falta d’exercici, segurament t’estaràs preguntant per quins són les estratègies més adequades per recuperar la forma física una vegada l’estiu ha acabat.

S’ha de tenir en compte que en aquest tipus de situació el més complex en ocasions està relacionat amb els hàbits mentals més que amb els hàbits físics, perquè d’una o una altra manera el que es pretén, és garantir que la ment torni a estar en sintonia amb aquest tipus d’activitats.

Una vegada s’acaben les vacances d’estiu, és quan les persones comencen a considerar cadascuna de les cerveses que van consumir en hores del matí a la platja, els dies de festa, la falta d’exercici, entre un altre tipus de mals hàbits per al cos. D’aquesta manera, el primer suggeriment és fer tot el possible per tornar a configurar la seva ment per recuperar la forma física, tenint en compte que el que més s’ha de pretendre en aquests casos és adquirir de nou la disciplina que s’ha perdut com a conseqüència de les vacances.

Així mateix, cal ser clars en què una pausa de poc més de dues setmanes tampoc significa que l’estat de forma anterior s’hagi perdut o que sigui inassolible. En conclusió, amb algunes modificacions bàsiques serà possible poder retornar a aquest estat de forma física.

Una dels avantatges del cos humà, és que els músculs tenen memòria i en aquest sentit estan preparats per recuperar-se aviat. A més, cal considerar que no totes les persones pateixen d’aquesta reculada d’una mateixa manera, així que caldrà centrar-se en el com ho experimenta el cos de cada qui.

  • Estratègia bàsica d’entrenament – Una manera molt intel·ligent de recuperar-se és entrenar al 50% els primers 10 dies. Amb això el que aconsellem és que es redueixi l’esforç comú i corrent a la meitat, perquè una vegada compleixi amb el termini, torni a anar incrementant l’esforç gradualment.

  • Activitats – Aprofitant que el cos compta amb memòria física i també mental, es poden incloure un altre tipus d’activitats que potser no corresponguin amb la rutina d’abans de l’estiu, però que seran de gran ajuda per tornar a reactivar l’organisme en un sentit de l’activitat física. Pensa en: córrer, peses, nedar, etcètera.

  • Subornar-se – No sona molt bé com un truc, però pensa que si compleixes amb algunes de les tasques, t’has de recompensar amb alguna cosa que en veritat és del teu interès.

Noticies Educació

Com perdre els quilos que has engreixat en Nadal

Com perdre els quilos que has engreixat en Nadal

Al moment d'estar gaudint al màxim del Nadal, és poc probable que les persones s'enfoquin a evitar engreixar durant aquesta època, ja que es tracta d'una època on la major [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres