Noticias
  • Grau Superior d’Esport a Distància – EASQuins avantatges té estudiar un cicle formatiu d'esport a distància? Estudiar un cicle formatiu d'esport a distància et dóna la possibilitat de formar-te professionalment per després donar un salt al món [...]
  • Pepara’t per a la Selectivitat amb Campus 25Has superat el Cicle Formatiu de Grau Superior d'Esport d'AAFE i vols presentar-te a la Selectivitat? Des d'Escola Vitae, en col·laboració amb CAMPUS 25, centre de formació integral, oferim als alumnes [...]
  • Consells per practicar esport a l’estiuPracticar esport a l'estiu a l'aire lliure sense tenir en compte certes precaucions, pot tenir conseqüències. No volem dir que hagis de deixar de fer esport, ni que redueixis l'activitat [...]

Com recuperar la forma física després de l’estiu

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com recuperar la forma física després de l’estiu

En cas que siguis el tipus de persona que durant les vacances descura una mica en termes d’alimentació i de falta d’exercici, segurament t’estaràs preguntant per quins són les estratègies més adequades per recuperar la forma física una vegada l’estiu ha acabat.

S’ha de tenir en compte que en aquest tipus de situació el més complex en ocasions està relacionat amb els hàbits mentals més que amb els hàbits físics, perquè d’una o una altra manera el que es pretén, és garantir que la ment torni a estar en sintonia amb aquest tipus d’activitats.

Una vegada s’acaben les vacances d’estiu, és quan les persones comencen a considerar cadascuna de les cerveses que van consumir en hores del matí a la platja, els dies de festa, la falta d’exercici, entre un altre tipus de mals hàbits per al cos. D’aquesta manera, el primer suggeriment és fer tot el possible per tornar a configurar la seva ment per recuperar la forma física, tenint en compte que el que més s’ha de pretendre en aquests casos és adquirir de nou la disciplina que s’ha perdut com a conseqüència de les vacances.

Així mateix, cal ser clars en què una pausa de poc més de dues setmanes tampoc significa que l’estat de forma anterior s’hagi perdut o que sigui inassolible. En conclusió, amb algunes modificacions bàsiques serà possible poder retornar a aquest estat de forma física.

Una dels avantatges del cos humà, és que els músculs tenen memòria i en aquest sentit estan preparats per recuperar-se aviat. A més, cal considerar que no totes les persones pateixen d’aquesta reculada d’una mateixa manera, així que caldrà centrar-se en el com ho experimenta el cos de cada qui.

  • Estratègia bàsica d’entrenament – Una manera molt intel·ligent de recuperar-se és entrenar al 50% els primers 10 dies. Amb això el que aconsellem és que es redueixi l’esforç comú i corrent a la meitat, perquè una vegada compleixi amb el termini, torni a anar incrementant l’esforç gradualment.

  • Activitats – Aprofitant que el cos compta amb memòria física i també mental, es poden incloure un altre tipus d’activitats que potser no corresponguin amb la rutina d’abans de l’estiu, però que seran de gran ajuda per tornar a reactivar l’organisme en un sentit de l’activitat física. Pensa en: córrer, peses, nedar, etcètera.

  • Subornar-se – No sona molt bé com un truc, però pensa que si compleixes amb algunes de les tasques, t’has de recompensar amb alguna cosa que en veritat és del teu interès.

Noticies Educació

Grau Superior d’Esport a Distància – EAS

Grau Superior d’Esport a Distància – EAS

Quins avantatges té estudiar un cicle formatiu d'esport a distància? Estudiar un cicle formatiu d'esport a distància et dóna la possibilitat de formar-te professionalment per després donar un salt al món [...]