Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Com recuperar la forma física després de l’estiu

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Com recuperar la forma física després de l’estiu

En cas que siguis el tipus de persona que durant les vacances descura una mica en termes d’alimentació i de falta d’exercici, segurament t’estaràs preguntant per quins són les estratègies més adequades per recuperar la forma física una vegada l’estiu ha acabat.

S’ha de tenir en compte que en aquest tipus de situació el més complex en ocasions està relacionat amb els hàbits mentals més que amb els hàbits físics, perquè d’una o una altra manera el que es pretén, és garantir que la ment torni a estar en sintonia amb aquest tipus d’activitats.

Una vegada s’acaben les vacances d’estiu, és quan les persones comencen a considerar cadascuna de les cerveses que van consumir en hores del matí a la platja, els dies de festa, la falta d’exercici, entre un altre tipus de mals hàbits per al cos. D’aquesta manera, el primer suggeriment és fer tot el possible per tornar a configurar la seva ment per recuperar la forma física, tenint en compte que el que més s’ha de pretendre en aquests casos és adquirir de nou la disciplina que s’ha perdut com a conseqüència de les vacances.

Així mateix, cal ser clars en què una pausa de poc més de dues setmanes tampoc significa que l’estat de forma anterior s’hagi perdut o que sigui inassolible. En conclusió, amb algunes modificacions bàsiques serà possible poder retornar a aquest estat de forma física.

Una dels avantatges del cos humà, és que els músculs tenen memòria i en aquest sentit estan preparats per recuperar-se aviat. A més, cal considerar que no totes les persones pateixen d’aquesta reculada d’una mateixa manera, així que caldrà centrar-se en el com ho experimenta el cos de cada qui.

  • Estratègia bàsica d’entrenament – Una manera molt intel·ligent de recuperar-se és entrenar al 50% els primers 10 dies. Amb això el que aconsellem és que es redueixi l’esforç comú i corrent a la meitat, perquè una vegada compleixi amb el termini, torni a anar incrementant l’esforç gradualment.

  • Activitats – Aprofitant que el cos compta amb memòria física i també mental, es poden incloure un altre tipus d’activitats que potser no corresponguin amb la rutina d’abans de l’estiu, però que seran de gran ajuda per tornar a reactivar l’organisme en un sentit de l’activitat física. Pensa en: córrer, peses, nedar, etcètera.

  • Subornar-se – No sona molt bé com un truc, però pensa que si compleixes amb algunes de les tasques, t’has de recompensar amb alguna cosa que en veritat és del teu interès.

Noticies Educació

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?   0

El pàdel es un esport que cada vegada està més de moda, sobre això no hi ha discussió ja que és el segon esport més practicat al país, per davant [...]