Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Comença el dia amb energia des de l’esmorzar

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Comença el dia amb energia des de l’esmorzar

Sempre s’ha dit que l’esmorzar és el menjar més important del dia. No obstant això, en moltes ocasions no li prestem massa atenció, o simplement ho mengem de manera rutinària sense pensar en què mengem ni per què. Hi ha persones que pensen que malgrat optar per un esmorzar saludable cada dia, els quilos no disminueixen. Però, per què no? Al cap i a la fi, tots els experts diuen que l’esmorzar és la clau per augmentar el ritme del metabolisme, no? Segur que no t’adones dels errors que estàs cometent i que, quan els rectifiquis, veuràs la diferència en el teu cos.

L’importància de l’horari

L’habitual sol ser menjar mitja hora després d’aixecar-te, encara que siguin les 7.30 del matí i no tinguis gana (el 99 % de les vegades). Segur que això et despertava la gana després i havies de tornar a esmorzar perquè estaves morint de gana, i això significa… El doble de calories! Normal que no estiguis aprimant. Ara quan t’aixequis, sal a fer exercici i intenta esmorzar a les 9 o 10. Has d’acostumar al teu cos a menjar quan tinguis gana, no quan el rellotge et digui que és hora de menjar.

Mesurar el que menges

Un altre gran error? Mai mesures gens. Quan menges cereals, et renyeixes a agafar un bol i omplir-ho fins a on et ve de gust – normalment amb més quantitat de la qual deuries. I a més tenim aquest dia en el qual li afegim de tot al bol de cereals: panses, nous, nabius o plàtan, i això al costat de la llet fa que el nostre esmorzar tingui més de 600 kcal. Però atenció, el mateix passa amb la civada, els iogurts amb cereals i fruita, les torrades o els smoothies.

Així que, treu les teves tasses i culleres, i comença a mesurar-ho tot assegurant-te que el teu desdejuni no superi les 400 kcal. Fes-ho fins que tinguis les mesures preses i estiguis segur que no vas a cometre errors.

No tots tenim temps per preparar-nos super esmorzars, que normalment requereixen dels seus minuts de preparació i cocció. Però tots estem d’acord que l’esmorzar forma part d’un dels menjars més importants en el dia i que sense ell pot ser que el despertar sigui molt més difícil.

 

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]