Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Coneixes els e-sports?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Coneixes els e-sports?

Una nova pràctica esportiva està agafant molt pes i està deixant sorpresa a mota gent, ja que es juga… de forma asseguda!

Què són els e-sports?

Segons un article del portal Jove.cat, els e-sports són competicions que es fan a nivell nacional i/o internacional i on els seus participants es denominen “ciberatletes”. Aquesta pràctica no és només un entreteniment, ja que cada vegada són més els campionats que es celebren en aquest entorn virtual i on els guanyadors poden arribar a guanyar milers de dòlars.

En que consisteix? Doncs us ho podeu imaginar: es tracta de jugar virtualment a jocs com ara el FIFA, el DOTA o el League of Legends. De fet la majoria de jocs són esportius, però no tots: n’hi ha de diferents tipus. L’objectiu és guanyar o aconseguir més punts que la resta de participants.

Es pot jugar de forma individual o bé en equips. Alguns fins i tot formen part de clubs i tenen el seu propi entrenador!

Aquestes competicions es retransmeten per Internet a temps real, i els seus seguidors poden visualitzar-ho via streaming (connexió a temps real). En alguns països fins i tot s’han comprat els drets per a la retransmissió a la televisió. Encara que pugui semblar increïble per alguns, la veritat és que és una pràctica força estesa i molt professionalitzada, on s’hi mouen grans quantitats de diners i on també les grans marques busquen patrocinar als que més en destaquin. Avui en dia es calcula que aquesta modalitat esportiva arriba a 170 països diferents i que hi ha uns 15 milions d’espectadors, i es pronostica que la cosa anirà a més en els propers anys.

Vols participar-hi?

Si tens pràctica en aquest món virtual, el millor que pots fer per començar és compartir les teves partides en entorns en línia. Alguns d’ells graven les partides que fan i les pengen al Youtube, aconseguint molts seguidors.

Hi ha moltes lligues a les quals podeu participar, com per exemple la Electronic Sports League (ESL) o bé La Cyberathlete Professional League (CPL).

Qui sap on acabarà tota aquesta tendència, i qui sap si en uns anys veurem a les botigues samarretes esportives amb els àlies dels e-esportistes més destacats!