Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Coneixes els e-sports?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Coneixes els e-sports?

Una nova pràctica esportiva està agafant molt pes i està deixant sorpresa a mota gent, ja que es juga… de forma asseguda!

Què són els e-sports?

Segons un article del portal Jove.cat, els e-sports són competicions que es fan a nivell nacional i/o internacional i on els seus participants es denominen “ciberatletes”. Aquesta pràctica no és només un entreteniment, ja que cada vegada són més els campionats que es celebren en aquest entorn virtual i on els guanyadors poden arribar a guanyar milers de dòlars.

En que consisteix? Doncs us ho podeu imaginar: es tracta de jugar virtualment a jocs com ara el FIFA, el DOTA o el League of Legends. De fet la majoria de jocs són esportius, però no tots: n’hi ha de diferents tipus. L’objectiu és guanyar o aconseguir més punts que la resta de participants.

Es pot jugar de forma individual o bé en equips. Alguns fins i tot formen part de clubs i tenen el seu propi entrenador!

Aquestes competicions es retransmeten per Internet a temps real, i els seus seguidors poden visualitzar-ho via streaming (connexió a temps real). En alguns països fins i tot s’han comprat els drets per a la retransmissió a la televisió. Encara que pugui semblar increïble per alguns, la veritat és que és una pràctica força estesa i molt professionalitzada, on s’hi mouen grans quantitats de diners i on també les grans marques busquen patrocinar als que més en destaquin. Avui en dia es calcula que aquesta modalitat esportiva arriba a 170 països diferents i que hi ha uns 15 milions d’espectadors, i es pronostica que la cosa anirà a més en els propers anys.

Vols participar-hi?

Si tens pràctica en aquest món virtual, el millor que pots fer per començar és compartir les teves partides en entorns en línia. Alguns d’ells graven les partides que fan i les pengen al Youtube, aconseguint molts seguidors.

Hi ha moltes lligues a les quals podeu participar, com per exemple la Electronic Sports League (ESL) o bé La Cyberathlete Professional League (CPL).

Qui sap on acabarà tota aquesta tendència, i qui sap si en uns anys veurem a les botigues samarretes esportives amb els àlies dels e-esportistes més destacats!