Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

Consells per gaudir de la platja

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Consells per gaudir de la platja

Aquesta setmana s’ha presentat la nova campanya del Departament de Salut per a la seguretat i la salut a les platges titulada “A la platja, siguem grans”.

Gaudir de la platja amb seny

Aquesta campanya té per objectiu fomentar els bons hàbits entre els usuaris de les platges i sobretot pensant en la gent gran.

També vol arribar a totes aquelles persones adultes que tenen cura d’infants i que per tant han de fer veure que la platja és un lloc per gaudir però que cal vigilar certs aspectes.
Alguns dels consells que es proposen són:

  • Si us trobeu malament o cansats, millor no banyar-se. Si bé ja sou dins de l’aigua i veieu que no us trobeu bé, n’heu de sortir de seguida i avisar a qui tingueu més a prop .
  • No s’ha d’entrar a l’aigua de cop: l’aigua sol estar molt freda i sovint hem estat exposats al sol massa estona. Cal entrar de forma gradual.
  • Si heu dinat, intenteu esperar unes dues hores abans de posar-vos a l’aigua.
  • Eviteu platges que no disposin de servei de vigilància o sense zones habilitades per al bany.
  • Eviteu també el consum de begudes alcohòliques
  • Vigileu els infants que estiguin al vostre càrrec. Si no saben nadar, han de portar un dispositiu que els ajudi a mantenir el cap fora de l’aigua.

Trobareu altres consells a la web de la campanya. El més important és el sentit comú.

Recordeu també el que significa cada bandera: la bandera verda indica que està permès banyar-se, la groga que cal precaució i la bandera vermella, prohibició. No respectar questes indicacions fa posar la teva vida en perill i també la de les demés.

En aquest sentit, la feina del socorrista és molt important, ja que l’estiu de l’any passat va acabar amb 20 persones mortes a la platja, 510 rescats i 43.911 assistències per part dels serveis de socorrisme. S’espera que aquest any es pugui rebaixar aquesta xifra. Si us interessa formar-vos com a socorristes aquàtics, podeu trobar més informació al web de l’escola.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres