Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Consells per nadar millor

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Consells per nadar millor

La natació és un dels esports estrella en el nostre país. Potser no és tan mediàtic com el futbol ni ocupa tantes portades, però les xifres dels nostres equips en competicions internacionals demostren que aquí hi ha bons professionals i que ocupem una molt bona posició a nivell mundial. Però, com podem millorar la nostra tècnica? Us oferim alguns consells pràctics per a que gaudiu millor d’aquest esport.

Gaudir de la natació en les millors condicions possibles

  • No es recomana entrenar més de cinc dies a la setmana. Si en sou principiants, millor fer-ho dos cops per setmana, i incrementar segons el nostre objectiu o disponibilitat.
  • Equipa’t bé: cada esport necessita els seus propis materials. En aquest cas busca que la teva roba aquàtica s’adapti bé al teu cos i no t’oblidis tampoc de la gorra pel cabell o les ulleres. Sovint es pensa que la gorra només compleix una funció higiènica per evitar que hi hagin cabells per la piscina, però és tant o més important la seva funció dinàmica, evitant que els cabells (sobretot els llargs) alenteixin els nostres moviments.
  • Fes menys braçades: els moviments de braços són molt importants en la majoria de tècniques de natació, però hem d’intentar fer-ne les menys possibles per guanyar velocitat. Hem d’intentar que siguin completes per treure’n el màxim rendiment.
  • Busca la tècnica que millor et vagi: hi ha persones que no tenen preferència per cap tècnica, mentre que d’altres en fan una de concreta per millorar certs aspectes de la seva salut (com per exemple muscular, esquena, etc.).
  • Cuida la respiració: pensa que la natació és un esport que es practica a l’aigua (obvi) i que, per tant, hem de vigilar molt bé com respirem. Si bé això és una cosa necessària a qualsevol pràctica esportiva, aquí pren una rellevància especial.
  • Intenta combinar-ho amb el gimnàs. Sobretot si practiques la natació de forma regular, ja que el desgast muscular es força elevat i convé compensar-lo. Pots parlar amb un entrenador perquè t’aconselli quins són els exercicis que et poden anar millor.
  • I per últim, no oblidis fer exercicis d’escalfament previs. Com també passa en la majoria d’esports, aquí també caldrà fer-los. Tampoc t’oblidis dels exercicis posteriors per refredar la musculatura un cop acabis de fer exercici.