Noticias

És convenient fer esport en la tercera edat?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
És convenient fer esport en la tercera edat?

Una de les preguntes recurrents per part de les persones que es troben en la tercera edat, tenen a veure amb la manera correcta o més pertinent d’afrontar l’esport, tenint en compte que aquest és un moment de la vida on el cos va perdent part de la seva capacitat per respondre davant els estímuls. L’important i que més s’ha de recordar en aquests casos, és que l’esport és fonamental a qualsevol moment de la vida, només que d’acord amb les circumstàncies s’han de prendre determinades precaucions o no.

Recomanacions per afrontar l’esport en la tercera edat

Cal començar per reconèixer que existeix una disminució en les capacitats i que la degeneració dels teixits no es va a detenir, però el que sí es pot obtenir amb la pràctica d’un esport és retardar aquesta degeneració, sempre que se seleccioni l’esport adequat i l’hi practiqui de manera correcta. El suggeriment en aquests casos és optar per consultar a un metge especialitzat o de capçalera per realitzar una ràpida revisió mèdica abans de donar inici amb l’activitat esportiva. És clau que es conegui l’estat real de salut, per així arribar a conclusions reals quant a si es poden afrontar les limitacions que ja s’han esmentat o en defecte d’això adequar una rutina segons siguin les característiques de cada persona, les seves malalties, les que ha patit, etcètera.

Es recorda que en aquest moment de la vida és bastant comuna que les persones majors s’enfrontin a una sèrie de malalties de tot tipus, on es pot reconèixer el cas de la hipertensió. Per descomptat tot això es pot evitar en la mesura en què s’acudeixi amb regularitat a un centre de salut i s’apliquin cadascuna de les instruccions que siguin subministrades pel metge de torn.

No s’oblidi que és convenient conèixer l’estat real del cor i dels pulmons per mitjà de cadascun dels exàmens pertinents segons correspongui. Una vegada les anàlisis siguin executades i per tant es disposi d’una revisió mèdica, les decisions es poden prendre. D’altra banda, també cal recordar que quant a l’esport en la tercera edat hi ha certa classe d’exercicis que és necessari que siguin evitats, doncs en definitiva el cos no està preparat per a això. Es ressalta en relació amb l’anterior, aquells on hi ha un esforç considerable en les articulacions, particularment en el genoll.

Finalment, es proposa que l’esport seleccionat sigui una recomanació del metge, una activitat que sigui del gust de la persona i per descomptat que li faci ben el cos.

Noticies Educació

Com trobar la motivació per fer esport

Com trobar la motivació per fer esport

Són moltes les persones que sol esmentar que els costa bastant el poder trobar la motivació suficient per fer esport. És per això que es registra en molts casos dels [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres