Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Cuida la teva vista

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Cuida la teva vista

La vista és un dels sentits més importants i per això cal saber cuidar-la i protegir-la de possibles problemes. Per exemple: quan aneu a esquiar o a la platja, ja hi penseu sempre, amb les ulleres de sol? I quan esteu molta estona a l’ordinador, ja feu pauses per descansar la vista?

La importància de cuidar la vista

A Internet podeu trobar molts consells protectors i preventius. Una d’aquestes pàgines és el portal Jove.cat, on compareixen alguns consells per tal d’evitar i combatre la fatiga visual. Són aquests:

• Descansar cada 30 minuts aproximament. De tant en tant també està bé fixar els ulls en algun punt allunyat d’on som.
• Comproveu bé la llum que us il•lumina: s’ha d’evitar que la llum reflecteixi directament sobre la pantalla.
• De tant en tant es poden utilitzar gotes per al llagrimeig artificial. Sobretot quan hi ha l’aire condicionat, que tendeix a ressecar la zona.
• Utilitzeu, sempre que es pugui, protectors de pantalla (això va tant per a ordinadors com per a mòbils i tauletes).
• Els símptomes més freqüents de fatiga són la picor i la sequedat als ulls. S’ha d’intentar que no apareguin, però si us hi trobeu, sortiu de l’ordinador i relaxeu la vista.
• Cada dia s’utilitzen més ordinadors i pantalles. Tot i que en alguns casos és inevitable, hauríem d’augmentar les hores i espais en els quals no mirem cap pantalla i, sobretot, no incitar a que els nens petits estiguin tot el dia amb la pantalla a la mà.

Una altra pàgina web on trobar consells és el Centre d’Oftalmologia Barraquer. Són especialistes en el tema i una secció del seu portal està dedicada als consells. Tenen diversos articles en pdf, com per exemple aquest sobre ulleres de sol, del qual se’n destaca que cal assegurar-nos que coneixem quin tipus de filtre aplica el model i quins són els materials emprats.

El centre, a més, participa en l’iniciativa del «Banc d’ulls», que es va crear l’any 1962 per fomentar la donació d’ulls i així poder augmentar les operacions d’aquest tipus i ajudar a persones a recuperar la vista i assolir una vida sociolaboral plena.