Noticias

Cuida la teva vista

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Cuida la teva vista

La vista és un dels sentits més importants i per això cal saber cuidar-la i protegir-la de possibles problemes. Per exemple: quan aneu a esquiar o a la platja, ja hi penseu sempre, amb les ulleres de sol? I quan esteu molta estona a l’ordinador, ja feu pauses per descansar la vista?

La importància de cuidar la vista

A Internet podeu trobar molts consells protectors i preventius. Una d’aquestes pàgines és el portal Jove.cat, on compareixen alguns consells per tal d’evitar i combatre la fatiga visual. Són aquests:

• Descansar cada 30 minuts aproximament. De tant en tant també està bé fixar els ulls en algun punt allunyat d’on som.
• Comproveu bé la llum que us il•lumina: s’ha d’evitar que la llum reflecteixi directament sobre la pantalla.
• De tant en tant es poden utilitzar gotes per al llagrimeig artificial. Sobretot quan hi ha l’aire condicionat, que tendeix a ressecar la zona.
• Utilitzeu, sempre que es pugui, protectors de pantalla (això va tant per a ordinadors com per a mòbils i tauletes).
• Els símptomes més freqüents de fatiga són la picor i la sequedat als ulls. S’ha d’intentar que no apareguin, però si us hi trobeu, sortiu de l’ordinador i relaxeu la vista.
• Cada dia s’utilitzen més ordinadors i pantalles. Tot i que en alguns casos és inevitable, hauríem d’augmentar les hores i espais en els quals no mirem cap pantalla i, sobretot, no incitar a que els nens petits estiguin tot el dia amb la pantalla a la mà.

Una altra pàgina web on trobar consells és el Centre d’Oftalmologia Barraquer. Són especialistes en el tema i una secció del seu portal està dedicada als consells. Tenen diversos articles en pdf, com per exemple aquest sobre ulleres de sol, del qual se’n destaca que cal assegurar-nos que coneixem quin tipus de filtre aplica el model i quins són els materials emprats.

El centre, a més, participa en l’iniciativa del «Banc d’ulls», que es va crear l’any 1962 per fomentar la donació d’ulls i així poder augmentar les operacions d’aquest tipus i ajudar a persones a recuperar la vista i assolir una vida sociolaboral plena.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres