Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

Cuida la teva vista

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Cuida la teva vista

La vista és un dels sentits més importants i per això cal saber cuidar-la i protegir-la de possibles problemes. Per exemple: quan aneu a esquiar o a la platja, ja hi penseu sempre, amb les ulleres de sol? I quan esteu molta estona a l’ordinador, ja feu pauses per descansar la vista?

La importància de cuidar la vista

A Internet podeu trobar molts consells protectors i preventius. Una d’aquestes pàgines és el portal Jove.cat, on compareixen alguns consells per tal d’evitar i combatre la fatiga visual. Són aquests:

• Descansar cada 30 minuts aproximament. De tant en tant també està bé fixar els ulls en algun punt allunyat d’on som.
• Comproveu bé la llum que us il•lumina: s’ha d’evitar que la llum reflecteixi directament sobre la pantalla.
• De tant en tant es poden utilitzar gotes per al llagrimeig artificial. Sobretot quan hi ha l’aire condicionat, que tendeix a ressecar la zona.
• Utilitzeu, sempre que es pugui, protectors de pantalla (això va tant per a ordinadors com per a mòbils i tauletes).
• Els símptomes més freqüents de fatiga són la picor i la sequedat als ulls. S’ha d’intentar que no apareguin, però si us hi trobeu, sortiu de l’ordinador i relaxeu la vista.
• Cada dia s’utilitzen més ordinadors i pantalles. Tot i que en alguns casos és inevitable, hauríem d’augmentar les hores i espais en els quals no mirem cap pantalla i, sobretot, no incitar a que els nens petits estiguin tot el dia amb la pantalla a la mà.

Una altra pàgina web on trobar consells és el Centre d’Oftalmologia Barraquer. Són especialistes en el tema i una secció del seu portal està dedicada als consells. Tenen diversos articles en pdf, com per exemple aquest sobre ulleres de sol, del qual se’n destaca que cal assegurar-nos que coneixem quin tipus de filtre aplica el model i quins són els materials emprats.

El centre, a més, participa en l’iniciativa del «Banc d’ulls», que es va crear l’any 1962 per fomentar la donació d’ulls i així poder augmentar les operacions d’aquest tipus i ajudar a persones a recuperar la vista i assolir una vida sociolaboral plena.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres