Noticias

Curiositats de cara al clàssic

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Curiositats de cara al clàssic

Encara que molta gent ho eviti o no en faci cas, no podem negar que el futbol és un dels esports que més espectadors té i que més diners mouen. Inclús al nostre país podríem dir que és el que més. Ben aviat els seguidors dels dos equips més importants saben que hi ha una data clau, que no poden oblidar i que marca un punt d’inflexió en la competició esportiva. Estem parlant del Madrid-Barça, que enguany cau en 21 de novembre.

Algunes curiositats històriques

El blog 10+1 repassa algunes de les accions més curioses vinculades amb aquest partit. Us en citem algunes:

  • La primera vegada que es van enfrontar va ser a l’any 1902. Es tractava de la “Copa de la Coronoació” i va guanyar el Barça 3 a 1. Fins al cap de quatre anys no van tornar a veure’s les cares, i quan van fer-ho va guanyar novament l’equip blaugrana. Cal dir que la Lliga no es va instaurar fins a l0any 1929, i que la primera se la va emportar també l’equip de Barcelona.
  • Tot i aquell celebrat 6 a 2 del Barça de la temporada 2008/09 la major golejada la va fer l’equip blanc a l’any 1934. Van endossar-ne 8 i el Barça només va ser capaç de ficar-ne dues. Una de les victòries blanques més contundents va ser a la temporada 1949/50, ja que al minut dos del partit el Barça ja perdia per dos gols (hagués pogut ser memorable, però els blancs es van quedar amb un satisfet 6 a 1).
  • La disputa amb les televisions i els drets d’emissió no són cosa d’ara. Els qui seguien el futbol a la dècada dels 80 segurament no han oblidat el fatídic 2 de setembre de 1984, on el president del Real Madrid no va donar els permisos per a poder accedir al camp i per tant ni TVE ni TV3 van poder mostrar el joc als seus seguidors. El resultat va ser tres gols a zero a favor del Barça: és possible que l’home ja ho intuís!

Hi ha moltes més dades i molts més moments, com per exemple el cas del jugador Laudrup, que va viure un 5 a 0 amb cada un dels dos equips,  o l’empat a cinc de l’any 1943. I després hi ha records individuals, com ara els jugadors que han jugat més clàssics (Gento, Xavi) o els que han marcat més gols (Messi).

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres