Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

DESESCALADA ESPORTIVA 🏃‍♂️ QUINS ESPORTS ES PODEN PRACTICAR A CADA FASE?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
DESESCALADA ESPORTIVA 🏃‍♂️ QUINS ESPORTS ES PODEN PRACTICAR A CADA FASE?

Informa’t sobre el pla de desconfinament de l’esport

La progresiva desescalada del país a mesura que avança la lluita contra la pandèmia del COVID-19 incorpora novetats en cada fase respecte de les mesures i recomanacions per tal que el sector esportiu pugui portar a terme un retorn progressiu a la pràctica de l’activitat física, seguint en tot moment les mesures de protecció i higiene per prevenir el contagi determinades per les autoritats sanitàries.

Un cop superades les primeres fases de la desescalada, des de l’Escola Vitae t’informem del tipus d’esport que pots practicar a la fase 2 i 3, segons el territori en què et trobis.

Fase 2️⃣

Quina pràctica esportiva es permet?

Es permeten els entrenaments individuals i sense contacte, en grups de fins a 10 persones no convivents i sense límit si viuen juntes. En totes les instal·lacions es permet la pràctica esportiva en parelles per aquelles modalitats així practicades (pàdel, bàdminton, etc.), i en grups de fins a 10 persones no convivents i sense límit si viuen juntes.

On?

Es permet l’accés a instal·lacions esportives i gimnasos amb cita prèvia i sense superar el 30% d’aforament.

Es permet la lliure circulació dins els límits de la província o unitat territorial.

Es procedeix a l’obertura de piscines d’ús esportiu, on només es permeten els entrenaments individuals que compleixin amb les mesures de seguretat i protecció sanitàries, amb preferència pels esportistes d’esports aquàtics.

A les platges es permeten les activitats esportives individuals i sense contacte físic, i en grups d’un màxim de 15 persones mantenint una distància interpersonal de 2 metres.

Quan?

S’eliminen les franges horàries, però exceptuant les franges de 10 a 12 h i de 7 a 8 h del vespre que segueixen reservades per a les persones majors de 70 anys.

L’accés a gimnasos i instal·lacions esportives continua regulat amb cita prèvia.

Esport professional i federat

Tant els esportistes federats com la ciutadania podran practicar esport amb entrenador i fent servir material esportiu d’ús individual.

La fase 2 també permet l’entrenament bàsic en lligues no professionals federades, l’entrenament total en lligues professionals i la represa de la competició de les Lligues Professionals.

Fase 3️⃣

Quina pràctica esportiva es permet?

Es permet la pràctica esportiva en grups de fins a 20 persones mantenint la distància interpersonal mínima de seguretat. Es permet la pràctica de turisme actiu i activitats esportives i recreatives a la natura.

On?

Gimnasos i equipaments esportius poden funcionar sense cita prèvia i s’hi pot fer esport o entrenar també en grups de fins a 20 persones. Es permet l’accés als vestuaris de les instal·lacions.

Casals i activitats a la natura per a nens i joves poden funcionar amb un 30% de l’aforament, amb un màxim de 80 persones en espais tancats i 200 a l’aire lliure. Les activitats en grup caldrà fer-les amb un màxim de 10 persones.

Quan?

S’eliminen les franges horàries per sortir al carrer, també les reservades a les persones més grans de 70 anys, i també la mobilitat és lliure a l’interior de la província o regió sanitària.

S’hi pot accedir a instal·lacions esportives sense cita prèvia.

Esport professional i federat

Es permeten els entrenaments de caràcter mitjà en lligues no professionals federades, així com la celebració d’espectacles i activitats esportives.

⚠️ Evita lesions amb un pla de retorn a la normalitat

Recorda que la tornada a l’esport ha de ser progressiva per tal evitar el risc de lesions. Malgrat haver entrenat a casa, els músculs exercitats no sempre són els mateixos que en la pràctica d’esport aeròbic. Els experts adverteixen que existeix el risc de voler recuperar l’estat de forma i el nivell d’entrenament previ al confinament d’una manera accelerada, un fet que podria provocar lesions articulars i musculars. Així doncs, per tal de prevenir les lesions i l’excés de càrrega, recomanem realitzar un pla de retorn a la normalitat adaptat a les condicions de cada esportista, durant les pròximes setmanes.

Caminem junts cap a la nova normalitat 💪

Tècnic esportiu

Sin categoría

COM GESTIONEM ELS CASOS COVID A L’ESCOLA?

COM GESTIONEM ELS CASOS COVID A L’ESCOLA?   0

Pla de contingència per gestionar els casos covid a l'escola A Escola Vitae continuem mirant endavant i apostant per la nostra professió i per la formació de nous tècnics de l'ESPORT. Per [...]