Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Dinàmiques per a les empreses. Jugues?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Dinàmiques per a les empreses. Jugues?

Qui ha estat alguna vegada vinculat en algun esplai o grup escolta, sap que una de les maneres més fàcils de conèixer els companys i treballar en equip son les dinàmiques de grup.

Aquestes activitats, sorgides als Estats Units cap als anys 30, es van començar a crear per la necessitat de treballar per un bé comú, cosa que per fer-ho era necessari conèixer millor als companys. A dia d’avui no hi ha cap grup d’esplai o casal que no realitzi de tant en tant aquest tipus d’activitats per establir llaços i enfortir les relacions dins un mateix grup.

Dinàmiques per a les empreses

No només els grups de nens o joves són cridats a realitzar aquest tipus d’activitats. Poc a poc s’està recuperant la idea de fer-ne també per a persones que treballen dins una mateixa organització.

Moltes empreses estan enfocant les seves activitats per a aquest tipus de col•lectius. N’hi ha que són de poques hores, mentre que d’altres (i sembla que són les que desperten més interès) són les que s’estan programant per dies sencers o inclús per caps de setmana complets. Els treballadors, doncs, acudeixen a aquestes trobades per tal de conèixer millor els seus companys i establir noves sinèrgies de treball, així com també oblidar l’estrès al qual s’està sotmès la majoria de dies.

Tot i que al nostre país encara no sigui molt habitual, a altres països on ja s’està duent a terme de forma periòdica s’estan aconseguint bons resultats de treball i un rendiment molt més elevat.

Quan una empresa vol realitzar una activitat d’aquest tipus, el que ha de fer és contactar amb empreses que ofereixin aquests serveis i mirar quina seria la millor activitat per fer (segons disponibilitat, quantitat de persones, tipus de feina, etc.). Una de les que ara s’estan posant més de moda son les gimcanes que imiten una mica aquell mític programa de televisió, Humor Amarillo.

Recordeu que aquestes activitats són també molt vàlides per a grups d’amics, de monitors o entitats i associacions. Val la pena provar-ho!