Noticias
  • L’impacte de l’exercici per a la salutEn l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]
  • Què li passa al teu cos quan deixes de fer exercici?Saps el que comporta per al teu cos deixar d'entrenar? Durant les festes, amb tantes reunions, dinars i sopars amb la família i els amics, sovint ens resulta difícil trobar temps [...]
  • Els entrenaments curts també són efectiusFuncionen els entrenaments curts? Segur que més d'una vegada et preguntes si els entrenaments curts de 10 o 15 minuts funcionen. Un cop més no has trobat temps per entrenar, els teus horaris són [...]

Dormir bé per trobar-te millor

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Dormir bé per trobar-te millor

Mitjançant diferents recerques s’ha demostrat que no dormir el que necessitem ens torna lents, irritables, distrets, infeliços i amb sobrepès, entre altres coses. Tot i això, el fet de saber el necessari que és dormir i les raons que ho expliquen, només ens fa sentir pitjor quan són les 3 de la matinada i encara estem desperts. Per ajudar-te a dormir millor, hem fet una llista de les millors pràctiques per poder quedar-se “fregit”. Els experts li diuen higiene del somni i a continuació fem un resum:

  • Desconexió digital: Potser no ho sàpigues, però el teu smartphone pot ser el principal culpable del teu insomni. “L’exposició a la llum redueix la secrecció de melatonina (hormona encarregada de regular el nostre ‘rellotge biològic’)”, afirma un article de la Universitat d’Harvard. Evita mirar pantalles il·luminades entre dues o tres hores abans d’anar a ficar-te al llit.
  • Un bon entorn per dormir: El director de l’Institut Dormir per Viure (Sleep to Live Institute), Robert Oexman, recomana als empresaris mantenir les seves habitacions a una temperatura d’entre 18° i 20° graus, i fosca. En cas que la llum exterior et causi problemes, busca cortines blackout.
  • Deixa enrere les preocupacions: Si la teva ment està constantment pendent del que cal fer l’endemà, a la setmana següent o a l’any següent, cal fer alguna cosa sobre aquest tema. Una bona sugerència és “anotar totes les teves preocupacions en un paper perquè no estiguin rondant en el teu cap”, la qual cosa sembla ser un bon consell, atès que s’ha demostrat que escriure per expressar-se és una gran forma de disminuir l’ansietat.
  • Dorm sense pijama: Nombrosos experts coincideixen en que dormir nu pot ajudar a conciliar millor el somni. La raó: en dormir, la temperatura corporal descendeix. Portar pijama pot fer augmentar aquesta temperatura, la qual cosa provocarà interrupcions en el somni.
  • Fes esport durant el dia: El teu cos no sentirà la necessitat de descansar durant la nit si no ho has fet treballar durant el dia. Si ets sedentari durant tot el dia, no podràs dormir bé. Llavors, et recomanem que siguis més actiu durant el dia i facis esport per descarregar adrenalina i alliberar tensions.

Noticies Educació

L’impacte de l’exercici per a la salut

L’impacte de l’exercici per a la salut

En l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]