Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Dos bessons que parlen casi 20 idiomes

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Dos bessons que parlen casi 20 idiomes

Com s’ho fan les persones que saben molts idiomes per poder recordar-los tots i ser capaços de parlar-los?

Avui us volem mostrar un exemple admirable: dos bessons van començar a estudiar idiomes quan tenien 8 anys. A dia d’avui, ja grans, són capaços de parlar uns 9 idiomes cadascun d’ells, fent un total de 18 idiomes entre els dos.


Una de les coses que destaquen es que per aprendre idiomes està bé tenir algú de company amb qui compartir dubtes, però el més motivador és tenir un rival, ja que així l’afany de superació es continu i et permet posar-hi més ganes.

Consells per aprendre idiomes

Quins consells es poden donar a qui vulgui aprendre molts idiomes? Doncs segons un article publicat a El Confidencial i amb la participació de varis hiperpolíglotes se’n poden apuntar uns quants:

  • Es calcula que existeixen unes 6.500 llengües arreu del món, però són pocs els que parlen més de dos idiomes. De fet, la distinció de “hiperpoíglotes” es dóna a qui és capaç de parlar-ne més de sis.
  • Per començar el que hem de tenir clar és el nostre objectiu: quin és el motiu per al qual volem aprendre idiomes? Cal un motiu per poder estar motivats per fer-ho.
  • No tinguis por a equivocar-te: només així se’n pot aprendre. Ningú neix ensenyat, i aprendre un idioma requereix pràctica continua. Equivocar-se farà que t’adonis dels teus errors i en un futur no els tornis a cometre.
  • Immersió lingüística, el màxim que puguis: interessar-se per la cultura del país, escoltar música en aquella llengua, veure’n pel·lícules, etc.
  • Aprèn a memoritzar: tot i que sigui una tècnica pedagògica sovint criticada, per l’aprenentatge d’idiomes és necessari que tinguis capacitat de memòria, ja que et servirà per recordar com es diuen les paraules.
  • Conserva el que has après: l’últim consell és el més important, ja que de poc serveix aprendre un idioma si després no som capaços de retenir-ho. La millor manera de fer-ho es mantenir l’interès per veure pel·lícules o escoltar música o, encara millor, buscar algú que parli aquell idioma per poder mantenir converses de tant en tant amb ell.