Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

El Centre d’Estudis Olímpics de la UdG, a Banyoles

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
El Centre d’Estudis Olímpics de la UdG, a Banyoles

Fa poc va sortir publicada una nota de premsa on s’informava que Banyoles acollirà en un futur proper la seu del Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona.

L’entitat ha triat Banyoles per la seva vinculació amb el món esportiu, ja que es tracta d’una capital de comarca que sempre ha potenciat l’esport entre els seus habitants i que inclús ha acollit grans competicions internacionals, moltes d’elles gràcies al l’estany que ocupa gran part de la població (competicions de rem, piragüisme, etc.). Una de les més importants sens dubte va ser acollir una part dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992.

També és a Banyoles on es troba la Càtedra d’Esports i Educació Física, que s’ubica al Centre de Tecnificació de la Farga.

Objectius del centre d’estudis olimpics

El Centre d’Estudis Olímpics, CEO, té com a principal objectiu el poder fomentar la recerca i l’estudi en tot el que fa referència a l’esport i l’educació. No és el primer centre d’aquestes característiques aquí, ja que per exemple la Universitat Autònoma de Barcelona ja en té un (del qual ja en parlarem més endavant en una altra entrada). El que s’instal•larà a Banyoles és de la Universitat de Girona.
S’espera que amb la construcció d’aquest espai que Banyoles es situï en bona posició en respecte als municipis que ofereixen aquests tipus de servei. Amb aquest ja seran més de 30 les Universitats que tindran Centres d’Estudis Olímpics a l’estat espanyol, i que treballen conjuntament amb altres centres d’aquestes mateixes característiques a nivell europeu. Serà el tercer CEO de Catalunya, i el primer de les terres gironines.

Com ja hem dit més amunt, a Banyoles s’hi troba la Càtedra d’Esport i Educació Física. Aquesta es va crear fa quasi deu anys (2005) i està gestionada tant per la Universitat de Girona com per l’Ajuntament de Banyoles. En tots aquests anys s’han promogut moltes activitats de formació continuada i també de divulgació de temes esportius, convertint-se així en una població referent en tema esportiu. De fet, la ciutat serà durant l’any 2015 reconeguda com a “Vila Europa de l’Esport 2015”, que complementa el segell de Turisme Esportiu que ja té.