Noticias

El Korfball, un esport mixte

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
El Korfball, un esport mixte

Heu vist alguna vegada una mena de cistella penjada d’un pal? Dit així potser sembla molt estrany, però és possible que estiguéssiu veient una pista de korfball.

El korfball, qué es i com es juga

El korfball és un esport que es juga en equips i que en certa manera podríem dir que es força semblant al bàsquet (només en alguns aspectes). El principal objectiu és que la pilota entri al cistell o “canasta” per tal de sumar punts, i intentar-ho fer el màxim de vegades possible per obtenir més punts que l’equip rival.

Vist així, no és massa diferent al bàsquet o al futbol, en som conscients. Què el fa, doncs, únic? En primer lloc la tipologia dels equips. En el korfball els membres són homes i dones, quatre de cada per ser exactes, aconseguint equips de vuit persones.

Després tenim els seus orígens: aquest esport va néixer a principis del segle passat, l’any 1902. Tot i que han passat més de cent anys, avui en dia són moltes les persones que el practiquen arreu del món. De fet, una mostra evident és que existeix una associació nacional i fins i tot una lliga internacional. Potser el gran boom es va donar als anys 20, ja que justament aquell any es van celebrar uns Jocs Olímpics a la ciutat belga d’Amberes i molta gent va quedar sorpresa de la seva jugabilitat.

Com es juga?

En primer lloc ens cal una pilota i un camp, que haurà de ser d’uns 20 x 40 metres. El camp haurà d’estar dividit en dues parts i al marge de cadascuna d’elles hi haurà la cistella, que estarà a una alçada d’uns 3,5 metres.

La durada del partit és de poc més d’una hora i es divideix en dues parts de 30 minuts. La pausa entre parts és variable i pot ser de només 5 minuts o bé 15 com a màxim.

Tot i que existeix una normativa específica com a qualsevol altra pràctica esportiva, el més important és tenir en compte de que es tracta d’un treball en equip i que si no es manté la unitat difícilment es podrà guanyar el partit.

Per a més informació podeu visitar la web de la Federació Internacional de Korfball, que són els qui organitzen el campionat mundial cada quatre anys. Cal dir que la Selecció Catalana de Korfball va quedar en quarta posició als mundials de l’any 2011, celebrats a Xina.

 

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres