Noticias
  • L’esport pot ser perjudicialÉs bastant habitual que s'escolti per tot arreu esmentar que l'esport dóna salut. Per descomptat l'anterior gaudeix d'una total validesa i fins i tot els experts en matèria de salut [...]
  • La psicologia esportiva té futur?La popular frase "mens sana in corpore sano" és una excel·lent manera d'introduir aquest tema. Malgrat haver estat esmentada molts anys enrere, és una forma de resumir la manera en [...]
  • Millora el teu rendiment a la sala de fitnessÉs important començar per anotar que resulta bastant comú trobar persones que confonen la labor amb funció d'un entrenador especialitzat en fitness amb la d'un monitor de gimnàs. A continuació [...]

El rugby subaquàtic

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
El rugby subaquàtic

El rugby subaquàtic és una modalitat de rugby que es juga a l’aigua, en una piscina. Hi participen dos equips de 12 jugadors, tot i que a l’aigua només n’hi ha sis, ja que els altres sis s’han d’esperar a la banqueta i anar-se tornant.

Rugby subaquàtic, què és, com es juga i a on

Com a molts altres esports, l’objectiu és marcar a la porteria contrària, que es situen a cada un dels extrems de la pista o àrea de joc. La porteria està enfonsada i la pilota també, ja que està plena de material no-flotable per garantir que serveixi per jugar sota l’aigua (de fet, la pilota no pot sortir de l’aigua en cap moment)

És un esport que requereix molt bona forma física, ja que al jugar-se sota l’aigua els jugadors han d’estar en apnea, sense respirar.

A Barcelona hi ha un club esportiu que es dedica a la pràctica d’aquest esport: el BCN Rugby Subaquàtic. Iniciat l’any 2005 per iniciativa d’uns colombians, es pot dir que de moment són l’única entitat catalana que es dedica a la pràctica d’aquest esport. Actualment participen en tornejos nacionals i internacionals (l’equip femení va ser campiona d’Espanya l’any 2009)

A la pàgina web podreu trobar-hi informació relacionada. Alguns elements a destacar són:

• El club disposa de tot el material necessari (aletes, màscara, snorkel, etc.) si voleu provar de practicar-lo un dia, només heu de contactar amb ells, agafar tovallola i banyador i dirigir-se al lloc d’entrenament (Piscina Sant Jordi). S’entrena tres dies a la setmana.
• Es tracta d’un esport en tres dimensions, i això vol dir que els rivals es situen a qualsevol lloc.
• Es tracta d’un club federat a la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques.
• A part de participar en tornejos nacional i internacionals, el club organitza la Barcelona CUP, torneig internacional que es disputa a Montjuïc, a la piscina de salts. A banda d’això, també s’organitza la Copa Catalunya, que bàsicament serveix per donar a conèixer aquest esport i poder jugar amb antics jugadors, per exemple).

Com ja hem dit, no existeix cap altre club d’aquestes característiques a Catalunya, però desitgen que se’n puguin formar d’altres i ofereixen tot el seu suport per a fer-ho possible.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres