Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

El rugby subaquàtic

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
El rugby subaquàtic

El rugby subaquàtic és una modalitat de rugby que es juga a l’aigua, en una piscina. Hi participen dos equips de 12 jugadors, tot i que a l’aigua només n’hi ha sis, ja que els altres sis s’han d’esperar a la banqueta i anar-se tornant.

Rugby subaquàtic, què és, com es juga i a on

Com a molts altres esports, l’objectiu és marcar a la porteria contrària, que es situen a cada un dels extrems de la pista o àrea de joc. La porteria està enfonsada i la pilota també, ja que està plena de material no-flotable per garantir que serveixi per jugar sota l’aigua (de fet, la pilota no pot sortir de l’aigua en cap moment)

És un esport que requereix molt bona forma física, ja que al jugar-se sota l’aigua els jugadors han d’estar en apnea, sense respirar.

A Barcelona hi ha un club esportiu que es dedica a la pràctica d’aquest esport: el BCN Rugby Subaquàtic. Iniciat l’any 2005 per iniciativa d’uns colombians, es pot dir que de moment són l’única entitat catalana que es dedica a la pràctica d’aquest esport. Actualment participen en tornejos nacionals i internacionals (l’equip femení va ser campiona d’Espanya l’any 2009)

A la pàgina web podreu trobar-hi informació relacionada. Alguns elements a destacar són:

• El club disposa de tot el material necessari (aletes, màscara, snorkel, etc.) si voleu provar de practicar-lo un dia, només heu de contactar amb ells, agafar tovallola i banyador i dirigir-se al lloc d’entrenament (Piscina Sant Jordi). S’entrena tres dies a la setmana.
• Es tracta d’un esport en tres dimensions, i això vol dir que els rivals es situen a qualsevol lloc.
• Es tracta d’un club federat a la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques.
• A part de participar en tornejos nacional i internacionals, el club organitza la Barcelona CUP, torneig internacional que es disputa a Montjuïc, a la piscina de salts. A banda d’això, també s’organitza la Copa Catalunya, que bàsicament serveix per donar a conèixer aquest esport i poder jugar amb antics jugadors, per exemple).

Com ja hem dit, no existeix cap altre club d’aquestes característiques a Catalunya, però desitgen que se’n puguin formar d’altres i ofereixen tot el seu suport per a fer-ho possible.