Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Els esports més curiosos que s’han vist en Jocs Olímpics

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Els esports més curiosos que s’han vist en Jocs Olímpics

Quan un pensa en els Jocs Olímpics, es normal que li vinguin al cap els esports més habituals: natació, bàsquet, atletisme, etc.

Els esports més curiosos dels Jocs Olímpics

El cert, però, es que al llarg de la història s’hi han vist esports d’allò més estranys. Recuperem un article publicat fa tres anys al Diari Ara per descobrir quins han estat els més curiosos que s’han pogut veure:

  • L’any 1900 es van celebrar a París els segons jocs de l’era moderna. Com que encara no hi havia molta normativa al respecte, es van poder veure des de curses de cotxes a curses de natació amb obstacles, passant per la pilota basca o el rugbi.
  • Com que aquell any París estava immers també en els actes de l’Exposició Universal, hi ha esports que es van incloure per donar visibilitat a certs països o cultures. Alguns d’aquests esports pensats per sorprendre van ser concursos de globus aerostàtics, competició de pesca o, fins i tot, proves amb coloms missatgers.
  • En aquests mateixos jocs hi ha haver espai fins i tot per a una prova de tir amb canó, on podien participar diferents soldats d’arreu del món.
  • Durant uns anys també es va fer la típica prova d’estirar la corda, molt habitual en els jocs d’infants. Es tracta de fer dos equips i estirar la corda per tal de que l’equip contrari trepitgi el nostre camp i així quedi eliminat. De fet, tot i que faci ja quasi 100 anys que aquesta prova no s’inclou als Jocs, es encara considerat un esport olímpic de caràcter oficial.
  • A dia d’avui encara hi ha edicions on s’hi inclou un esport de més per tal de mostrar arreu del món alguna pràctica local o algun esport que, tot i ser conegut arreu del món, no té representació als Jocs. Un exemple el tenim a la Barcelona de 1992, que va incloure el hoquei patins.

Qui s’encarrega de considerar quan un esport és o no olímpic és el COI, el Comitè Olímpic Internacional. Són ells mateixos qui, a principis de segle, van anar regulant el tema per evitar que a cada convocatòria hi haguessin molts esports diferents.