Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Els esports més populars del món

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Els esports més populars del món

Arreu del món es practiquen esports, no hi ha cap país on no es duguin a terme activitats que podrien entrar en la definició d’activitat lúdica o competitiva i amb normes establertes, siguin individuals o en grup.

Però havent-hi tantes cultures diferents a l’immens planeta en què vivim, fins i tot en un context en què, especialment en l’esport, tenim tanta influència dels països de l’entorn, és normal que els esports més populars depenguin de cada territori. En termes mundials, però, els més seguits a l’actualitat, segons factors com el nombre d’aficionats, el volum de negoci, la quantitat d’equips i competicions o la presència als mitjans de comunicació, es considera que són aquests:

  • Futbol: no ens hauria de sorprendre veure aquí el que aquí anomenem “esport rei”, amb milers de milions d’aficionats arreu del món, però que en canvi als Estats Units, on no està clar quin és l’esport més popular a causa de la gran popularitat de més d’una disciplina, es tracta d’un esport menor.
  • Bàsquet: Si haguéssim de dir l’esport més popular dels Estats Units, però, potser ens decantaríem pel bàsquet, amb l’NBA com a competició estrella, que a més també és molt popular a Europa o la Xina, que tenen lligues professionals potents. Diuen que l’ACB és la lliga més important del món després de l’NBA, per exemple.
  • Criquet: Aquest, en canvi, no ens l’esperàvem, però amb més de 2.000 milions d’aficionats, el criquet és un esport popularíssim en països de la Commonwealth, és a dir històricament lligats al Regne Unit, com l’Índia, el Pakistan, Austràlia o Nova Zelanda, a més d’Anglaterra. És clar que la gran població que tenen alguns d’ells “altera” una mica aquesta valoració.
  • Tennis: Considerat l’esport individual més important i popular del món, compta amb practicants de tot el món i grans audiències televisives. A més, la popularitat d’aquest esport afecta tant la categoria masculina com la femenina.
  • Atletisme: Acabem el repàs dels 5 esports més populars amb un que no es practica amb cap mena de pilota, l’atletisme, amb moltes disciplines ben diferents i un gran protagonisme als Jocs Olímpics.

Noticies Educació

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?   0

El pàdel es un esport que cada vegada està més de moda, sobre això no hi ha discussió ja que és el segon esport més practicat al país, per davant [...]