Noticias
  • L’impacte de l’exercici per a la salutEn l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]
  • Què li passa al teu cos quan deixes de fer exercici?Saps el que comporta per al teu cos deixar d'entrenar? Durant les festes, amb tantes reunions, dinars i sopars amb la família i els amics, sovint ens resulta difícil trobar temps [...]
  • Els entrenaments curts també són efectiusFuncionen els entrenaments curts? Segur que més d'una vegada et preguntes si els entrenaments curts de 10 o 15 minuts funcionen. Un cop més no has trobat temps per entrenar, els teus horaris són [...]

Els esports més populars del món

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Els esports més populars del món

Arreu del món es practiquen esports, no hi ha cap país on no es duguin a terme activitats que podrien entrar en la definició d’activitat lúdica o competitiva i amb normes establertes, siguin individuals o en grup.

Però havent-hi tantes cultures diferents a l’immens planeta en què vivim, fins i tot en un context en què, especialment en l’esport, tenim tanta influència dels països de l’entorn, és normal que els esports més populars depenguin de cada territori. En termes mundials, però, els més seguits a l’actualitat, segons factors com el nombre d’aficionats, el volum de negoci, la quantitat d’equips i competicions o la presència als mitjans de comunicació, es considera que són aquests:

  • Futbol: no ens hauria de sorprendre veure aquí el que aquí anomenem “esport rei”, amb milers de milions d’aficionats arreu del món, però que en canvi als Estats Units, on no està clar quin és l’esport més popular a causa de la gran popularitat de més d’una disciplina, es tracta d’un esport menor.
  • Bàsquet: Si haguéssim de dir l’esport més popular dels Estats Units, però, potser ens decantaríem pel bàsquet, amb l’NBA com a competició estrella, que a més també és molt popular a Europa o la Xina, que tenen lligues professionals potents. Diuen que l’ACB és la lliga més important del món després de l’NBA, per exemple.
  • Criquet: Aquest, en canvi, no ens l’esperàvem, però amb més de 2.000 milions d’aficionats, el criquet és un esport popularíssim en països de la Commonwealth, és a dir històricament lligats al Regne Unit, com l’Índia, el Pakistan, Austràlia o Nova Zelanda, a més d’Anglaterra. És clar que la gran població que tenen alguns d’ells “altera” una mica aquesta valoració.
  • Tennis: Considerat l’esport individual més important i popular del món, compta amb practicants de tot el món i grans audiències televisives. A més, la popularitat d’aquest esport afecta tant la categoria masculina com la femenina.
  • Atletisme: Acabem el repàs dels 5 esports més populars amb un que no es practica amb cap mena de pilota, l’atletisme, amb moltes disciplines ben diferents i un gran protagonisme als Jocs Olímpics.

Noticies Educació

L’impacte de l’exercici per a la salut

L’impacte de l’exercici per a la salut

En l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]