Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Els Jocs Esportius Mediterranis

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Els Jocs Esportius Mediterranis

Del 30 de juny al 9 de juliol del 2017, es celebraran a Tarragona els Jocs Esportius Mediterranis.

Es tracta d’uns jocs de caràcter competitiu que s’organitzen amb el reconeixement del COI, el Comitè Olímpic Internacional i amb la participació dels comitès olímpics dels països que en formen part. Els jocs es celebraran en diferents municipis (16 en total) i s’hi inclouran 36 disciplines diferents.

El que has de saber sobre els Jocs Esportius Mediterranis

Algunes dades a tenir en compte:

• Hi participaran uns 4.000 esportistes de 24 nacionalitats diferents (tals com egipcis, libanesos, andorrans, croats, turcs, italians, grecs, etc.)
• Hi haurà un jurat format per més de 1000 membres, així com representants de les Federacions Internacionals i el Comitè Internacional dels Jocs.
• S’hi acreditaran mil periodistes d’arreu del món
• Es comptarà amb el suport de 3.500 voluntaris per cobrir qualsevol necessitat organitzativa i així contribuir a una millor gestió dels jocs.
• Es compta en que vindran uns 150.000 espectadors al llarg de la setmana i mitja que duren.
• Gràcies als Jocs, es crearan més de 3.000 nous llocs de treball i es comptarà amb un personal directe d’unes 80 persones.

Alguns dels avantatges per a la ciutat de Tarragona i els pobles propers participants són, per exemple, que es milloraran les instal•lacions esportives existents i se’n crearan de noves, es millorarà també la xarxa de transports, augmentarà la capacitat hotelera, es fomentarà la pràctica esportiva, es crearan nous llocs de treball, augmentaran les subvencions públiques en matèria d’esport, etc.

La primera edició d’aquests jocs va tenir lloc a Alexandria l’any 1951 (la segona, a Barcelona!). S’han anat realitzant cada 4 anys, igual que els Jocs Olímpics i els Jocs Olímpics d’Hivern. Els participants són sempre països que es troben al voltant del mar Mediterrani.

Tarragona serà la ciutat més petita on s’han organitzat aquests jocs, i la seva candidatura competia amb Alexandria (Egipte), Trípoli (Líbia) i Rijeka (Croàcia). En el cas de Croàcia la candidatura es va enfonsar sola perquè el govern no li va donar suport. La proclamació es va fer pública el 15 d’octubre de l’any 2011.

Alguns dels esports que es duran a terme són: atletisme, bàsquet, futbol, esquí aquàtic, petanca, triatló, hípica, karate, rem, handbol, ciclisme, etc.