Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Embarassada? No deixis de fer exercici!

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Embarassada? No deixis de fer exercici!

En el moment en el qual una dona es queda embarassada els seus interessos canvien i la prioritat és fer tot el que estigui a la seva mà per protegir la seva salut i la del bebè que ve en camí. A part de menjar bé, l’exercici és un altre dels elements bàsics per a un embaràs saludable. I tot i encara que estant embarassada una dona no es sentirà tan enèrgica i amb la resistència d’abans, fer qualsevol tipus d’activitat física durant l’embaràs resultarà molt beneficiós per a la gran majoria de les futures mares.

Prevencions abans de fer esport

Encara que moltes dones creuen que l’exercici pot resultar perillós pel futur fill, és important aclarir que si no existeix cap contraindicació mèdica, la pràctica d’exercici moderat durant l’embaràs és molt beneficiosa tant per al desenvolupament del fetus com per a la salut física i emocional de la mare. És per això que la futura mare no ha de sentir respecte per seguir amb la seva rutina d’exercicis o fins i tot, si no es té l’hàbit, és un bon moment per iniciar-se en l’esport, sempre que, repetim, no existeixin riscos per a l’embaràs. Una manera de quedar-se tranquil·la amb la pràctica que realitzarà és parlar amb el seu ginecòleg o la seva matrona sobre la rutina d’exercicis que es pretén seguir.

Un dels tants beneficis de l’exercici durant l’embaràs és que pot ajudar a l’embarassada a trobar-se millor, mantenir el pes adequat i alleujar o prevenir el malestar durant l’embaràs. També l’ajudarà a sentir-se amb més energia i a preparar el cos de cara al part, augmentant el nivell de força muscular.

Respecte a quin exercici és millor per realitzar durant l’embaràs, sempre dependrà en gran part de l’estat físic de la mare abans de l’embaràs, encara que hi ha activitats físiques més apropiades que d’altres per realitzar durant aquesta etapa.

  • Caminar durant l’embaràs: és un exercici aeròbic de baix impacte que es pot realitzar des del primer dia fins a l’últim de l’embaràs. Ajuda a prevenir problemes circulatoris i les seves conseqüències.
  • Anar amb bicicleta durant l’embaràs: millor en la versió de bicicleta estàtica per evitar desequilibris i caigudes (que estant embarassada fins a la caiguda més ximple pot suposar gran perill). Aquesta activitat evita l’excés de pes, millora la circulació, relaxa i tonifica.
  • Ioga o pilates durant l’embaràs: aquests tipus d’exercicis milloren la postura corporal i ajuden a prevenir dolors d’esquena, contribueixen a eliminar la sensació de fatiga, a més és un exercici molt relaxant per a la mare i això alleuja la tensió nerviosa.
  • Una altra opció molt indicada a l’embaràs és fer exercici dins l’aigua, en aquest mitjà els cossos que es troben submergits rebaixen considerablement el seu pes físic i per tant, es redueix el risc de lesió o sobreesforç d’algun múscul. A més ajuda a alleujar els dolors musculars conseqüents de l’embaràs.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]