Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Entrenar a l’hivern

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Entrenar a l’hivern

No hi ha una època òptima per a entrenar a l’aire lliure: a l’hivern fa massa fred, mentre que a l’estiu fa massa calor. L’ideal seria fer-ho només en els mesos d’entretemps, però és poc pràctic… per això us portem avui alguns consells per entrenar ara a l’hivern. Són extrets del portal runners, una web especialitzada en running.

Els millors consells per entrenar a l’hivern

  • No et passis de capes. Abrigar-se està bé perquè és hivern i fa fred, però saps perfectament que a la que comencis a entrenar començaràs a tenir calor. Es millor dur lo just i passar una mica de fred al principi que anar carregat amb roba d’abric que no saps on posar. El que si que és aconsellable és protegir les parts sensibles com ara el cap, les mans o les orelles. Dur uns petits complements per a cobrir-los ens pot anar molt bé.
  • Vetlla per la teva seguretat: si entrenes en un lloc on hi ha poca llum, faràs bé de posar-te elements reflectants per afavorir la teva visibilitat (sobretot si vas corrents o amb bicicleta). A l’hivern la llum natural marxa més d’hora i segurament ens podem quedar a les fosques sense gairebé adonar-nos-en.
  • Ús de vaselina per evitar lesions i irritacions. Això encara hi ha gent que no ho utilitza i la veritat és que és una llàstima. Posar-se una mica de vaselina en zones sensibles com ara els peus, les axil·les o les ingles ens ajudaran a suar menys i a patir menys frecs contra la roba.
  • Roba tèrmica i transpirable: si bé hem dit que no val la pena abrigar-se gaire (que ho mantenim) el que si que volem destacar es que hauria de ser roba tèrmica per mantenir el calor del nostre cos i transpirable per a que la suor “circuli”, ja que si no fos així, aquesta suor es quedaria arrapada al cos i amb les baixes temperatures ens constiparíem segur. És important no passar fred: si la sensació de fred és persistent, potser són símptomes de una malaltia (i llavors és millor tornar a casa o descansar prenent una beguda calenta).