Noticias
  • Sortides professionals en el món de l’esportLa inserció laboral dels graduats en FP Trobaré feina després d'estudiar un cicle formatiu? Quines són les sortides professionals en l'esport?Aquestes preguntes són unes de les grans preocupacions dels estudiants un cop finalitzen [...]
  • Especialistes en formació 100% esportivaIdentitatEscola Vitae és un centre de formació professional esportiva privat, amb un projecte educatiu propi i singular anomenat Imagina. La nostra missió és contribuir en la formació integral de l’alumnat, educar-lo [...]
  • Projecte educatiu propi: ImaginaMetodologia Vitae basada en les competències professionals IMAGINA! Si tanquem els ulls i visualitzem les classes a impartir a l’Escola Vitae... "la matèria” es converteix en un mitjà que proporcionarà coneixements i [...]
CAT - CAS - VAS - EN

Esport durant l’embaràs

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Esport durant l’embaràs

Realitzar exercici físic regularment és una pràctica molt saludable, fins i tot si s’estàs embarassada, encara que és una etapa en la qual cal tenir moltes precaucions en diferents aspectes de la vida, com el menjar, els medicaments, etc. Es pot realitzar esport tranquil·lament només tenint en compte unes poques pautes i a més ens ajudarà a viure l’embaràs de forma més saludable.

Tret que es tingui alguna complicació per la qual el metge no l’hi ho permeti a la futura mare, realitzar esport serà beneficiós tant si ja es tenia el costum des d’abans d’estar embarassada, com si es vol començar conèixer aquest estat.

El més important a l’hora de fer esport estant embarassada és practicar l’exercici correcte i sense forçar massa. A més, cal concentrar-se a respirar correctament i en profunditat durant el temps es prolongui l’exercici. És molt important no realitzar esports d’impacte o d’aventura que podrien posar en risc al fetus i la supervivència de l’embaràs i pel que fa a la resistència, millorant-la a poc a poc augmentant molt gradualment la dificultat de l’esport.

Els exercicis recomanats per realitzar durant l’embaràs són els de tipus aeròbic o els que ajuden a potenciar la nostra flexibilitat. A continuació enumerem alguns esports recomanats i els seus principals beneficis:

Ioga prenatal:

El ioga és una pràctica idònia per a l’embaràs: aportarà a la dona flexibilitat, una millor connexió amb el seu cos i amb el bebè que porta dins, li donarà eines per a calmar l’ansietat que es pot generar a causa de la revolució hormonal que comporta l’embaràs, li ajudarà a mantenir-se en forma, a dominar la seva respiració. Sens dubte el ioga és una de les activitats més recomanables durant l’embaràs.

Natació:

Ja sigui a una piscina o al mar, nedar regularment tonificarà la musculatura de la futura mare sense forçar els seus músculs i li servirà també com a exercici cardiovascular.

Bicicleta estàtica:

Estàtica per evitar el risc de caigudes. Un perfecteexerciciaeròbic que ajuda a tonificar els músculs, a relaxar-se, impedeix una pujada brusca de pes i sobre tot millora la circulació. Mai es podrá practicar spinning embarassada pel brusc impacte de l’exercici.

Caminar:

Caminar mínim una hora al dia ajuda a evitar el sobrepès i millora la circulació de la futura mare.

Noticies Educació

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?   0

El pàdel es un esport que cada vegada està més de moda, sobre això no hi ha discussió ja que és el segon esport més practicat al país, per davant [...]