Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Esport extrem: Trampoline wall

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Esport extrem: Trampoline wall

D’esports extrems n’hi ha molts i sembla que mai s’acabin, perquè cada dos per tres sembla que en surt un de nou. Avui us parlarem del Trampoline wall, una pràctica esportiva que vindria a traduir-se com a “mur trampolí”.

Trampoline wall

Com que és complicat definir-lo, millor que parlin les imatges per elles mateixes:

La diferència amb els trampolins de tota la vida és la manera en com estan distribuïts els trampolins amb els medis urbans: en comptes d’estar només en horitzontal, aquí hi ha uns murs (o parets) per complementar els salts, de manera que pots pujar caminant per les parets desafiant la força de gravetat. En alguns casos fins i tot hi ha trampolins en format vertical, de manera que la combinació entre uns i altres ens fa rebotar per tots costats aconseguint fer unes acrobàcies que amb un trampolí normal (horitzontal) serien impossibles de realitzar.

No hi ha gaire rigidesa a l’hora de practicar aquest esport: podríem dir que es tracta de improvisar i anar saltant per veure fins a on podem arribar. Cadascú posa els seus propis límits en funció de la seva intrepidesa i el seu propi ritme.

Una de les persones amb més experiència en aquest camp és Julien Roberge, que porta uns deu anys saltant: només cal buscar el seu nom a Google o a Youtube i de seguida ens apareixen un munt de vídeos! De fet, un dels objectius que persegueix tant ell com els seus companys es que aquesta nova pràctica esportiva formi part de manera oficial als X-Games (esdeveniment esportiu de caràcter anual on els protagonistes són els esports d’acció, com BMX, skateboarding, snowboard, skysurfing, etc.). Un dels altres noms coneguts dins aquest món és Chris Purdy. Ell admira aquest esport per la llibertat que li dóna, el saber que pot fer allò que més li vingui de gust i anar provant coses noves per millorar cada dia.

El Trampoline Wall s’està convertint, doncs, en una tendència. No seria d’estranyar que cada vegada hi haguessin més llocs on poder practicar-lo. Inclús el famós i internacional Cirque du Soleil ja l’ha utilitzat per dos dels seus espectacles: Dralion i La Nouba.