Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Esport i salut, com estan relacionats?

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Esport i salut, com estan relacionats?

Malgrat que en l’últim temps els beneficis de l’exercici físic tendeixen a ser reduïts per les persones a un resultat merament estètic, no cal deixar d’esmentar que a llarg termini també porten amb si millores en la salut, estat del cos i fins i tot de la ment. Són massa les modificacions positives de l’exercici per a l’organisme, ja que fins i tot d’acord amb els experts, si es poguessin receptar “pastilles d’exercici” com una espècie de medicament miracle, seria una autèntica revolució.

Per què l’exercici físic provoca tants canvis al cos?

Per explicar aquest assumpte en un sentit estricte, cal ressaltar que el cos interpreta l’exercici físic com una agressió més. En aquest ordre d’idees, l’esforç físic va a ocasionar desequilibris en l’organisme. Entre els aspectes més notables, és que el nivell d’oxigen que està disponible en la sang i el metabolisme és forçat a subministrar energia en quantitats gegantesques als músculs. A més, les substàncies de deixalla es van a anar acumulant i sent l’explicació del cansament muscular i la falta d’aire.

D’altra banda, també ocorren microtraumatismos ossis i musculars, els quals van danyant i estripant els teixits en un nivell microscòpic. En relació amb les rutes metabòliques, van a veure’s interferides i la seva situació es dificultarà. En resum, l’exercici suposa un esforç, que si l’hi interpreta a curt termini, va a portar amb si una sèrie de sensacions que són desagradables i que per a molts seria millor evitar.

Com alguna cosa que sembla nociu resulta beneficiós?

Per plantejar una conclusió en poques paraules, arran del fenomen esmentat en els paràgrafs anteriors, l’organisme és forçat a preparar-se per evitar tornar a sofrir els danys provocats per l’exercici. En aquest sentit s’estalvien recursos en la mesura del possible. D’aquesta manera es troba una explicació al per què es necessiten músculs cada vegada més grans d’acord amb la lògica corporal. Si el cos es troba exposat a rutines d’aquesta classe, no tindrà major remei que expandir la grandària dels músculs, perquè l’agressió que implica l’exercici porta com a conseqüència de l’anterior.

Salvant les distàncies de la següent frase, es pot arribar fins i tot a la conclusió que diferents trastorns i condicions del cos que són negatives, poden ser en realitat un resultat d’una adaptació dolenta a causa de la falta d’entrenament, però que es fa més evident per l’edat. En conclusió, l’exercici físic va provocar una revolució en la manera en què funciona el cos i és per això que es fa tan important la seva realització.

Noticies Educació

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?   0

Estem preparats per tornar a l'escola al setembre? La Ministra d'Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el Covid-19, "la tornada a les aules serà [...]