Noticias

Esport a la tercera edat

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Esport a la tercera edat

Tradicionalment es consideren de la tercera edat les persones de més de 65 anys, però aquesta classificació comença a quedar obsoleta atès que l’esperança de vida va augmentant i la qualitat de vida de les persones grans, també.

Tot i que és un fet, i ben natural, que els més grans de 65 anys tendeixen a desinteressar-se per l’esport amb la vellesa, hi ha moltes persones grans que practiquen alguna mena d’exercici físic per tal de no donar-se per vençudes i també perquè coneixen els beneficis que té per al cos fer esport durant totes les etapes de la vida, si bé adaptant les activitats a les noves condicions de l’organisme.

Parlem, és clar, d’exercici moderat, tot i que freqüent, i no pas d’esports intensos que posarien en perill la salut dels interessats.

Els beneficis que aporta l’esport a les persones de més de 65 anys són de molts tipus, tant des del punt de vista físic com el psicològic, i aquests en són alguns exemples:

BENEFICIS FÍSICS

  • Permet disminuir els nivells de greixos, un dels enemics de la tercera edat que s’alien amb la tendència al sedentarisme.
  • Redueix el risc de malalties coronàries, hipertensió o diabetis.
  • Permet controlar els nivells, per exemple, de sucre o lípids.
  • En alliberar endorfines, com en qualsevol grup d’edat, proporciona sensació de benestar i bon humor.

 

BENEFICIS PSICOLÒGICS

  • Millora l’autoestima en poder assolir objectius que tradicionalment no s’esperarien d’una persona “gran”, a més de la satisfacció de mantenir el cos en forma.
  • Es redueixen l’estrès i l’insomni, un altre benefici que es pot aplicar a esportistes de qualsevol edat
  • Disminueixen les probabilitats de patir depressió.
  • Com que sovint l’esport es practica en grup, es combat la soledat sovint associada a la tercera edat.
  • En estimular-se la regeneració neuronal, disminueixen les possibilitats de contraure malalties com l’Alzheimer.

En entrar a la vellesa es fa evident el deteriorament del cos, que comença dècades abans, i és un procés natural que no té marxa enrere, però l’activitat física permet retardar-lo, a més de millorar la salut, la independència de les persones i, per tant, la qualitat de vida en general.

Noticies Educació

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?

Perquè el pàdel és ara l’esport favorit de molts?   0

El pàdel es un esport que cada vegada està més de moda, sobre això no hi ha discussió ja que és el segon esport més practicat al país, per davant [...]