Noticias

Esports d’aventura

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Esports d’aventura

Els esports d’aventura, tal com els defineix la Viquipèdia, són aquells esports on hi predomina un element de perill controlat. Normalment es practiquen a l’aire lliure, ja sigui per terra, aigua o aire.

On practicar esports d’aventura

Sovint hi ha alguna controvèrsia sobre que és i que no és esport d’aventura (ja que tots poden comportar un risc), però els més coneguts són l’escalada, l’alpinisme o el paracaigudisme; entre d’altres.

A Catalunya, un dels espais per excel•lència on practicar aquest tipus d’esports són els Pirineus lleidetans. Segons informa la web Ara Lleida, de turisme lleidetà, hi ha més de 150 empreses especialitzades en aquella zona i s’hi celebren campionats d’abast mundial com ara caiac o parapent. Algunes de les activitats que s’hi poden fer són:

  • Esports d’aigua: canoes, ràfting, piragüisme, etc.
  • Esports d’aire: com per exemple el parapent o el vol sense motor
  • Esports extrems: per als més valents hi ha la possibilitat de fer espeologia, barranquisme, salts de pont, etc.
  • Trekking i senderisme: per fer caminades observant l’entorn. A Lleida podem trobar-hi l’únic parc natural de Catalunya: Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
  • BTT: pels amants de la bicicleta

La web ofereix un apartat especial de “Racons per visitar” on podeu trobar informació per complementar els vostres viatges i veure alguns llocs d’interès mentre feu esports d’aventura. En aquest espai hi trobareu més rutes per fer a peu per a tots els nivells i edats (per exemple, rutes d’una hora de duració, pocs km i baix desnivell).

Si voleu consultar quina és la paraula correcta per a cadascun d’aquests esports, podeu fer ús de la “Terminologia dels Esports d’Aventura”. Hi podreu trobar termes i definicions com ara “caiac de surf”, “planador” o “bicitrineu”.

El TERMCAT és el centre de terminologia de la llengua catalana. Es va crear l’any 1985 per part de la Generalitat de Catalunya i l’Insitut d’Estudis Catalans. La seva missió és garantir el desenvolupament i la integració de la terminologia catalana en els sectors especialitzats i en la societat en general. Alguns altres diccionaris que podeu trobar-hi són, per exemple, sobre Neurociència, Serveis Socials o Patinatge Artístic sobre gel.

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres