Noticias
  • L’èxit dels esports d’aventuraVivim amb un ritme de vida realment estressant. Llargues jornades laborals, multitud d'obligacions, poc temps lliure, etc. En general, una rutina diària amb molt estrès, i generalment sense molts alts [...]
  • La millor dieta per trobar-te bé fent esportSegur que alguna vegada t'han dit la frase “som el que mengem”. I és que realment hi ha una relació directa entre el que mengem i com som, o almenys [...]
  • La kinesioterapia per al tractament de lesionsEn principi és necessari començar per destacar que la kinesiología és un tipus de ciència que s'enfoca a estudiar tot allò que estigui relacionat amb el moviment del cos humà, [...]

Esports i edat

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Esports i edat

Les persones som tan diverses que, malgrat les tendències més populars, és impossible predir quins són els esports que més ens agraden, sigui com a espectadors o practicants, jutjant només per l’edat o el sexe.

Però malgrat les nostres aficions i aspiracions, cal anar amb compte perquè no tots els esports són adequats per a tothom, i és que cal considerar amb molta atenció les condicions físiques que tenim, i que també depenen de cada cas però tenen a veure molt sovint amb l’edat.

Per exemple, durant l’etapa de desenvolupament dels nens cal evitar els exercicis que entrenin la força, perquè interferirien en la formació muscular, i apostar pels que fomentin la coordinació. Quan tenen més de 5 anys és recomanable introduir l’esport en grup per a educar en el treball en equip, sense renunciar a esports individuals com la natació, i a la pre-adolescència i l’adolescència la intensitat i la freqüència augmentaran i això ajudarà a prevenir problemes de salut com ara l’obesitat infantil.

Quan duem uns quants anys a l’edat adulta, més o menys entre els 25 i els 35 anys, és quan les nostres hormones baixen i l’esport és essencial per a retardar els efectes de l’envelliment o, dit d’una altra manera, evitar l’envelliment prematur.

Sense haver de renunciar a d’altres disciplines més exigents, en cas que ens interessin, aquelles persones que no tinguin gaire temps ni unes condicions físiques espectaculars poden dur a terme activitats pensades per a mantenir el to muscular, com per exemple:

  • Natació
  • Aeròbic aquàtic
  • Bicicleta
  • Senderisme
  • Running
  • Futbol sala
  • Pàdel

Són algunes de les coses que es poden fer sense implicar-hi el compromís competitiu que potser no podem assumir a causa de les obligacions laborals o familiars que segurament comencem a tenir a aquestes edats.

Aquestes activitats es poden dur a terme fins a la tercera edat si les condicions físiques de les persones interessades encara són bones, etapa en què caldria fer-les amb una intensitat suau però periodicitat gairebé diària, però és important no deixar de practicar alguna mena d’esport quan se surt de l’edat estrictament jove, perquè després és més difícil recuperar l’hàbit.

Noticies Educació

L’èxit dels esports d’aventura

L’èxit dels esports d’aventura

Vivim amb un ritme de vida realment estressant. Llargues jornades laborals, multitud d'obligacions, poc temps lliure, etc. En general, una rutina diària amb molt estrès, i generalment sense molts alts [...]