Noticias
  • L’impacte de l’exercici per a la salutEn l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]
  • Què li passa al teu cos quan deixes de fer exercici?Saps el que comporta per al teu cos deixar d'entrenar? Durant les festes, amb tantes reunions, dinars i sopars amb la família i els amics, sovint ens resulta difícil trobar temps [...]
  • Els entrenaments curts també són efectiusFuncionen els entrenaments curts? Segur que més d'una vegada et preguntes si els entrenaments curts de 10 o 15 minuts funcionen. Un cop més no has trobat temps per entrenar, els teus horaris són [...]

Esports i edat

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Esports i edat

Les persones som tan diverses que, malgrat les tendències més populars, és impossible predir quins són els esports que més ens agraden, sigui com a espectadors o practicants, jutjant només per l’edat o el sexe.

Però malgrat les nostres aficions i aspiracions, cal anar amb compte perquè no tots els esports són adequats per a tothom, i és que cal considerar amb molta atenció les condicions físiques que tenim, i que també depenen de cada cas però tenen a veure molt sovint amb l’edat.

Per exemple, durant l’etapa de desenvolupament dels nens cal evitar els exercicis que entrenin la força, perquè interferirien en la formació muscular, i apostar pels que fomentin la coordinació. Quan tenen més de 5 anys és recomanable introduir l’esport en grup per a educar en el treball en equip, sense renunciar a esports individuals com la natació, i a la pre-adolescència i l’adolescència la intensitat i la freqüència augmentaran i això ajudarà a prevenir problemes de salut com ara l’obesitat infantil.

Quan duem uns quants anys a l’edat adulta, més o menys entre els 25 i els 35 anys, és quan les nostres hormones baixen i l’esport és essencial per a retardar els efectes de l’envelliment o, dit d’una altra manera, evitar l’envelliment prematur.

Sense haver de renunciar a d’altres disciplines més exigents, en cas que ens interessin, aquelles persones que no tinguin gaire temps ni unes condicions físiques espectaculars poden dur a terme activitats pensades per a mantenir el to muscular, com per exemple:

  • Natació
  • Aeròbic aquàtic
  • Bicicleta
  • Senderisme
  • Running
  • Futbol sala
  • Pàdel

Són algunes de les coses que es poden fer sense implicar-hi el compromís competitiu que potser no podem assumir a causa de les obligacions laborals o familiars que segurament comencem a tenir a aquestes edats.

Aquestes activitats es poden dur a terme fins a la tercera edat si les condicions físiques de les persones interessades encara són bones, etapa en què caldria fer-les amb una intensitat suau però periodicitat gairebé diària, però és important no deixar de practicar alguna mena d’esport quan se surt de l’edat estrictament jove, perquè després és més difícil recuperar l’hàbit.

Noticies Educació

L’impacte de l’exercici per a la salut

L’impacte de l’exercici per a la salut

En l'actualitat, els costums sedentaris i la falta d'activitat física, en conjunt amb l'alimentació excessiva de menjars ferralles, estan produint greus complicacions en la salut de les persones, a causa [...]