Noticias
CAT - CAS - VAS - EN

Esports i infància

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Esports i infància

Potser alguns de vosaltres teniu fills o nebots a qui els hi pugui agradar l’esport. Sí és així teniu sort: l’esport infantil a Catalunya té molt bona salut i són moltes les opcions que se’ns ofereixen a banda dels clàssics com poden ser el futbol o el bàsquet. La revista Time Out ens dóna bastantes idees en aquest sentit.

Esport pels petits de la casa

  • Proveu amb el hoquei línia: a qui més qui menys li agrada posar-se uns patins en línia. Així doncs, que us sembla mirar de fer hoquei en aquestes condicions?
  • Bàdminton: és una alternativa molt digne als altres i més coneguts esports de “raqueta”. Els cops són ràpids i efectius, i el material pesa molt menys que altres tipus de raquetes, per la qual cosa es més fàcil de moure i és més apropiat per a un nombre de persones més elevat.
  • Tir amb arc: lluny de ser una pràctica perillosa (a ulls de pares i mares patidors), el tir amb arc té una sèrie d’avantatges que no podem trobar en altres esports, començant per la precisió i la capacitat de concentració. L’edat recomanada per iniciar-se son els sis anys.
  • Rugbi: l’esport motor dels Estats Units també es pot practicar a les nostres terres. Un esport que, malgrat la imatge de violència que pot donar des de fora, es ben pacífic i es promouen molts bons valors. No us preocupeu: l’equip de protecció funciona molt bé!
  • Ciclisme de pista: no només es pot fer ciclisme pel carrer: hi ha alguns espais per practicar el ciclisme a pinyó fix. A Barcelona, per exemple, hi ha una escola de ciclisme de pista al Velòdrom d’Horta.

Qualsevol oportunitat és bona per practicar esport, i amb tanta oferta existent és difícil no trobar allò que pugui agradar. Cal conèixer totes les opcions per no quedar-se només amb l’oferta clàssica i evident. És important deixar que els nens i nenes trobin l’esport que els hi agrada més i que ta,bé tinguin tot el dret a equivocar-se i provar-ne d’altres fins trobar el que millor els hi vagi.