Noticias

Estar en forma amb uns kilos de més

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Estar en forma amb uns kilos de més

Segur que alguna vegada has vist a algú fent press de banca amb una quantitat ridícula de pes o que va al gimnàs tots els dies i encara així tenir una panxa cervesera. No és una il·lusió; una recerca suggereix que les persones poden estar en forma, encara que no ho semblin. No obstant això, un estudi més recent va trobar que el sobrepès en realitat posa a les persones en un major risc de morir de malalties del cor. En realitat, els professionals mèdics no sempre poden determinar l’estat de salut d’una persona tan fàcilment.

El cor i la salut van de la mà

Els científics darrere de la recent recerca van revisar un munt d’estudis realitzats des de la dècada de 1950 i van trobar que les persones que tenien un índex de massa corporal per sobre del recomanat (IMC) eren més propensos a morir per malaltia cardíaca en comparació de les persones amb un IMC normal. Aquests resultats es van mantenir fins i tot quan els investigadors van comparar els participants amb sobrepès que eren metabólicamente sans (que no tenien el colesterol o la pressió arterial alta) amb els participants de pes normal que també eren metabólicamente sans.

Una altra forma d’explicar la idea que algú pugui tenir sobrepès, però per contra estar sa, és la conclusió per part d’alguns científics que la falta d’exercici pot augmentar el risc de malalties del cor més que l’excés de greix corporal. En un estudi amb 906 dones, els investigadors van trobar que els participants amb els nivells més baixos d’entrenament fitness van mostrar una connexió més clara amb els problemes cardiovasculars que els que tenien excés de pes (mesurat per l’índex de massa corporal). Altres experts en salut diuen que aquells que són menys corpulents, però encara estan en forma poden tenir un menor risc de malaltia cardiovascular que els seus col·legues prims però sedentaris. En última instància, la capacitat de l’aptitud pot ser més important que l’índex de massa corporal per prevenir el risc de malalties del cor. Lo més important és tenir hàbits d’alimentació saludables i fer exercici amb regularitat.

Noticies Educació

Com trobar la motivació per fer esport

Com trobar la motivació per fer esport

Són moltes les persones que sol esmentar que els costa bastant el poder trobar la motivació suficient per fer esport. És per això que es registra en molts casos dels [...]

HORARIS

Secretaria central ubicada a l'Escola Vitae Les Corts (Avinguda Diagonal 695-701, Barcelona)

De dilluns a divendres.

Del 24 d’Agost al 30 d’Abril de 08,30h a 15,00h

Del 1 de Maig al 30 de Juny de 08,30h a 17h

Del 1 al 31 de Juliol de 08,30h a 19h

Els centres Vitae romandràn tancats del 1 al 23 d’Agost.

Telf 93 417 05 14 (per tots els Centres Vitae)

Per email contestem en un màxim de 24h

[email protected]

Ensenyament Gencat


Federacion catalana Futbol


FEDE TransparentPetit

 

ciclos formativos online

Contacta amb nosaltres